Steam: veszélyben lehetnek a játékaink?! Sokkoló hír érkezett!

TECH HÍREK – Úgy tűnik, a Steam-felhasználók egy jelentős hányada elveszítheti hozzáférését a játékkönyvtárához.

 

 

A Valve nemrég bejelentette, hogy a játékosok potenciálisan elveszíthetik a hozzáférést a Steam játékkönyvtárukhoz. Mégpedig akkor, ha nem frissítik hamarosan az operációs rendszerüket.

A Valve bejegyzésében bejelentette, hogy 2024. január 1-jén „a Steam hivatalosan nem támogatja többé a Windows 7, Windows 8 és Windows 8.1 operációs rendszereket”.

Azt mondták, hogy amint ez a dátum letelik, a kliens nem fog többé futni az említett operációs rendszert futtató számítógépeken és laptopokon. Ha ez megtörténik, a játékosok többé a klienst sem tudják majd megnyitni. Ez azt jelenti, nem tudnak majd hozzáférni, letölteni és játszani a játékaikat.

Elmagyarázták, hogy ez azért van, mert a kliens a „Google Chrome beágyazott verziójára” támaszkodik. Mivel azonban a Google Chrome ezen beágyazott verziója már nem működik a régebbi Windows verziókon, a Steam kliens sem fog futni. Nem csak ezt említették, hanem azt is, hogy a kliens jövőbeli verziói különböző Windows funkciókat és biztonsági frissítéseket igényelnek. Ezek csak a Windows 10 vagy annál korszerűbb operációs rendszerek számára érhetőek el.

Így, hogy a támogatás 2024-ben megszűnik, a Valve erősen bátorítja a játékosokat, hogy frissítsenek a legújabb Windows operációs rendszerre.

Erre különböző okokat említettek. Például azt, hogy a biztonsági frissítések és a technikai támogatás ezekre az operációs rendszerekre már véget ért. Ezáltal a régebbi számítógépek és laptopok sebezhetővé válnak a rosszindulatú szoftverekkel szemben. Ezek befolyásolhatják a játékélményt, valamint potenciálisan ellophatják a Steam-fiókjuk hitelesítő adatait.

Összefoglalva, azok a játékosok, akiknek a számítógépén és laptopján Windows 7/8/8.1 operációs rendszer fut, 2024. január 1-je után már nem tudják megnyitni a Steam klienst. Ehhez a Windows 10 feletti Windows 10-re kell frissíteniük. A frissítés után továbbra is élvezhetik a játékkönyvtárukat.

Forrás: Valve

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu