The Last of Us Part I: 1.0.1.7, pénteken jön az új patch

A Naughty Dog padlógázzal frissítgeti a silány állapotban PC-re megjelent játékát.

 

A stúdió közölte, hogy miben változtattak a The Last of Us Part I-ben, aminek fejleményeiről mi is beszámoltunk az utóbbi napok során. Kijavítottak egy hibát, ami az Xboxos kontrollert használókat érinti, ugyanis néha kimaradozhatott a kontrolleren bevitt cselekedetünk. A grafikus menüben is volt egy hiba a beállításokban, ahol a Reset to Default (alapbeállítások) téves beállításokat eredményezhettek. Egy olyan hiba is volt, ahol a kijelzőn olvasható teljesítményellenőrző opciók (FPS, processzorhasználat, ilyesmi) ronthattak a játék teljesítményén.

Volt egy olyan kiakadás is, ami az Alt+Enter használatakor következhetett be.(ezzel lehet az ablakos és a teljes képernyős mód között váltani), és ezt is orvosolta a stúdió. Egy olyan hiba is eltűnt, ami a memóriahasználhathoz köthető, és a lehető leghülyébb időpontban történt (a játék befejezésétől a stáblistára váltva). A játék indításakor bekövetkező kiakadás is megszűnt, további hibajelentő adatokat generál a The Last of Us Part I a fejlesztőknek, ha kiakadna a játék, és egy olyan új funkciót is implementált a stúdió, ami afelé tereli a játékosokat, hogy további GPU-diagnosztizáló opciókat engedélyezzen, ha a videókártya kapcsán szállna el a játék. Ez persze opcionális, és mindig csak az épp futó játékmenetre vonatkozik.

Van még egy hiba, ami eléggé idegesítő. Ez a kamera szaggatására vonatkozik, és a Naughty Dog tesztelte is a megoldást rá… ám további bugok jöttek így létre, ezért egy későbbi patchre halasztják ennek kijavítását: „Korábban célul tűztük ki, hogy az egérrel kapcsolatos kameraszaggatást orvosoljuk. Azonban a frissítés okozta váratlan problémák kezelése érdekében ezt a javítást egy későbbi javításhoz toltuk. Csapatunk továbbra is dolgozik a jövőbeli fejlesztéseken és javításokon, beleértve a Steam Deck esetleges ellenőrzését is. Folyamatosan tájékoztatni fogunk titeket a jövőbeli javítási tervekről, beleértve az e heti, pénteki javítást is.”

Szóval pénteken jön az új patch. Addig még van hova javulni. A Steam Deck számukra nem fontos jelenleg…

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu