A Resident Evil 4 remake megdöntötte volna a sorozat eladási rekordját?

A Capcom legújabb játéka, a Resident Evil 4 remake, már több mint 4 millió példányban kelt el világszerte, ezzel megdöntve a sorozat eddigi eladási rekordját. A játék a Resident Evil 6-ot utasította maga mögé, amely eddig a leggyorsabban eladott rész volt a franchise történetében.

 

A Resident Evil 4 remake egy teljesen újragyártott változata az eredeti 2005-ös klasszikusnak, amely új grafikát, játékmenetet és történeti elemeket kínál. A játék március 23-án jelent meg PC-re, PlayStation 5-re és Xbox Series X/S-re. A játék két nappal a megjelenése után már elérte a 3 millió eladott példányt, ami azt jelenti, hogy az elmúlt két hétben további egymilliót adott el.

A Capcom szerint a Resident Evil 4 remake sikere hozzájárult ahhoz, hogy a sorozat összesített eladásai meghaladják a 135 millió példányt a 2022-es év végéig. A cég azt is elmondta, hogy folytatni fogja a játék támogatását és fejlesztését, és hogy hamarosan megjelenik a Mercenaries mód frissítése, amely egy új karaktert, Luis-t adja hozzá a játékhoz. A Mercenaries mód egy klasszikus mód az eredeti játékból, amelyben a játékosoknak hullámokban kell legyőzniük az ellenségeket.

A Resident Evil 4 remake nemcsak a sorozat rajongóinak nyújt friss élményeket, hanem az új generációs konzolok tulajdonosainak is. A játék kihasználja a PlayStation 5 és az Xbox Series X/S hardveres képességeit, így gyönyörű grafikát és gyors betöltési időket biztosít. A játék hangulata is lenyűgöző, hiszen a Capcom újraalkotta az eredeti játék spanyol vidéki környezetét és zombis horrorisztikus hangulatát.

A Capcom címe remake egy igazi mestermű, amely méltó folytatása a sorozatnak. A játék nemcsak hű marad az eredetihez, hanem újít is rajta. A játékosoknak lehetőségük van felfedezni az új területeket, találkozni az új karakterekkel és szembeszállni az új ellenségekkel. A története is izgalmasabbá vált, hiszen a Capcom beillesztette a játékot a sorozat nagyobb narratívájába.

Egyben egy kötelező darab minden horrorrajongó számára os. A játék nemcsak megmutatja, hogy milyen lehetőségek rejlenek egy remake-ben, hanem azt is, hogy milyen irányba haladhat a sorozat a jövőben. A Capcom bizonyította, hogy képes újjáéleszteni egy régi klasszikust, és még jobbá tenni azt.

Forrás: VentureBeat

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu