Éjjeli ügynök 2. évad: pontosan mit is várhatunk a folytatástól?

MOZI HÍREK – Az Éjjeli ügynök (The Night Agent) új évadát alig egy héttel az első évad premierje után megerősítették. Íme, mire számíthatunk a 2. évadtól. (Vigyázat, a cikk SPOILEREKET tartalmaz az első évad történetét illetően!)

 

 

Az Éjjeli ügynök (The Night Agent) 1. évada, amelynek premierje március közepén volt a Netflixen, általában pozitív kritikákat kapott – tőlünk is – , és azonnal rajongótábort szerzett. A sorozat a megjelenést követő néhány napon belül a Netflix top 10-es listájának első helyére ugrott. A hatalmas sikernek köszönhetően a szériát alig egy héttel az első premier után megújították egy második évadra.

A Shawn Ryan által készített sorozat első évada Gabriel Basso főszereplésével Peter Sutherlandet követi nyomon, aki belekeveredik egy politikai egy megrázó összeesküvésbe.

Egyetlen hívás megválaszolása az éjszakai akciószolgálatnál betöltött pozíciójában Petert nagy sebességű autós üldözések, golyók és bombák zűrzavarába sodorja. Mindeközben meg kell védenie Rose Larkint és meg kell küzdenie saját személyes traumájával. A végén hőssé váló Peter, aki megmentette az Egyesült Államok elnökét, maga is a szolgálat ügynökévé lép elő.

 

Mit várhatunk az Éjjeli ügynök 2. évadától?

 

Mivel az 1. évad azzal ért véget, hogy Peter repülőre szállt, hogy első küldetésére induljon ügynökként, minden bizonnyal arra számíthatunk, hogy hogyan boldogul új szerepében. Az éjszakai akció hívásainak fogadóállomásán Peter egy hatalmas összeesküvésbe keveredett. Olyan feladatokkal bízták meg, amelyeket a munkája nem követelt volna meg. Ha a karakternek sikerült ekkora veszélybe kerülnie csupán egy hívás megválaszolásával, akkor nem tudni, mit hozhat számára az új szerepe. Az 1. évad végéről az is kiderül, hogy Peter új küldetése az Egyesült Államok légterén kívülre szól. Ennek fényében érdekes lesz látni, hogyan kezeli a karakter a veszélyt és a bajt nemzetközi térben.

Arra is számíthatunk, hogy Peter hogyan kezeli az új kapcsolatát Rose-zal most, hogy ügynökként nemzetközi szinten dolgozik. Peter a hazáját a kapcsolata elé helyezi, és maga Rose is azt tervezi, hogy visszaköltözik a Szilícium-völgybe, és újraindítja a vállalkozását. Ám az évadzárásból kiderül, hogy nem szándékoznak véget vetni a kapcsolatuknak. Shawn Ryan producer is megerősítette, hogy az új évadban szeretné feltárni a pár kapcsolatát.

 

 

 

 

Fókuszban Gordon Wick

 

Amikor az első évad végén leülepedett a por, a legtöbb karakter történetszála szépen lezárult. Gordon Wick azonban egy olyan karakter volt, aki eltűnt az árnyékban. Wick, aki a kezdetektől fogva szerves részét képezte a sorozatnak, egy üzletember volt, aki Redfielddel és Farrral együtt dolgozva a sorozat számos gyilkosságát, köztük a kezdeti metrórobbantást is megszervezte.

Tekintve, hogy Wicknek elég beleszólása volt ahhoz, hogy befolyásolja az Egyesült Államok alelnökének tetteit, kétségtelen, hogy a karakterben több van, mint amit az első évadból kiderült.

Annak ellenére, hogy az első évad cselekményében befolyásos szerepet játszott, Wick háttértörténete nem kapott sok részletet. Azt sem tudtuk meg, hogyan került ilyen kapcsolatba az alelnökkel. A nézők csak annyit láttak, hogy Wick a Turn Lake Industries vezérigazgatója, és az évek során kapcsolatot tartott fenn Redfielddel. A karakter hátterét és pontos kapcsolatait azonban nagyrészt homályban hagyták. A homályos háttértörténet, illetve, hogy Wick kényelmesen eltűnt az első évad végén, jelzi, hogy nem utoljára láttuk a karaktert. Shawn Ryan is utalt Wick esetleges újbóli felbukkanására.

 

 

 

 

Chelsea Arrington története

 

Egy másik ígéretes út, amit a 2. évad felfedezhet, Chelsea Arringtonnal kapcsolatos. A karaktert először Maddie Redfield titkosszolgálati ügynökeként mutatták be. Kezdetben Maddie-t követte az egyetemen, hogy gondoskodjon a biztonságáról. Ám Arrington szerepe a sorozatban azután eszkalálódott, hogy Maddie-t elrabolták. Az évad végére Arrington némileg központi szerepet játszott Camp Davidben. Az elnök biztonsági szolgálatába is kinevezik, miután Maddie biztonságának megőrzésében játszott szerepet. Új pozíciója felveti annak lehetőségét, hogy ismét együtt fog dolgozni Peterrel, mivel Peter éjjeli ügynökként az elnöknek jelent.

Arrington szerepe és a sorozat más szereplőivel való kapcsolatai azt mutatják, hogy megvan rá az esély, hogy az új évadban újra felbukkanjon.

Azonban egy Chelsea Arrington-narratíva feltárása a 2. évadban még bizonytalan. A Deadline-nak 2023 márciusában adott interjújában Ryan azt mondta, hogy a sorozat minden évadában inkább egy konkrét történetet szeretne elmesélni. Így egyelőre Arrington jövője a sorozatban kérdéses.

A cikk írásakor úgy tűnik, az Éjjeli ügynök második évadát 2024-ben mutathatják be.

Forrás: Deadline, Netflix

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu