Idén már látogatható lesz a QuakeCon, de egy kisebb trükkel!

Nem lehet majd csak úgy elmenni az augusztus 10-étől 13-áig tartó rendezvényre.

 

„A QuakeCon a kedvenc eseményünk az évben, és alig várjuk, hogy végre újra személyesen láthassuk a hihetetlen QuakeConos közösségünket, ünnepelhessük a játékokat, és egész hétvégén barátok ezreivel szórakozhassunk. Az első visszatérő évünkben a QuakeCon 2023 a rajongók kedvenc BYOC-jére és a játékosokra összpontosít, akik a QuakeCont több mint 25 éve a legjobb játékos találkozóvá tették,” írta Marty Stratton, az id Software vezetője. (Vajon Mick Gordonnal, a DOOM Eternal zeneszerzőjével elintézték az anyagiakat azóta…?)

Igen ám, de a bejelentésében van egy kis csavar. Egy kifejezés ott megmagyarázandó. Mi az a BYOC? Ez az angol Bring Your Own Computer kifejezés rövidítése. Ez azt jelenti, hogy csak azoknak lesz helyszíni belépője, aki elviszi a gépét a LAN-partira. (A 90-es és 2000-es években ez felettébb gyakori volt. Aki emlékszik, tudja, mire gondolunk.) Aztán a gépünkkel egy hatalmas LAN-hálózaton beszélhetünk másokkal, vagy akár játszhatunk is, úgyhogy emiatt a Microsoft alá tartozó Bethesda lépése ügyes. De aki nem regisztrál előre a BYOC-re, nem kap jegyet, így maximum online követheti figyelemmel az idei QuakeCon-t.

2020 és 2022 között a pandémia következtében a QuakeCon is csak online volt megrendezve, de lassan talán ezt a világ maga mögött tudja hagyni (az Egyesült Államokban eddig 1.1 millió halott, de ma már kevesebb mint 300 áldozat naponta, de kb. 332 millió lakosa van az országnak), így érthető, ha itt is lassan vissza tudnak térni a megszokott kerékvágásba. Az amerikaiak a tervek szerint május 11-én felfüggesztik az egészségügyi vészhelyzetet (miközben itthon egyre több van, kissé 1933-45 közötti német tevékenységekre hasonlítva…).

Persze nem csak a BYOC mega-LAN lesz a QuakeCon idei rendezvényén. Lesznek közösségi műsorok, asztali társasjátékok, a Quake-világbajnokság, illetve a QuakeCon döntőseinek a bulija. A rendezvényről hamarosan több részletet hallunk. Aki pedig el akar menni oda, próbáljon laptoppal menni…

Forrás: PCGamer

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu