Már Xbox Seriesen és az Xbox Game Passon is elérhető a Ghostwire: Tokyo [VIDEO]

A PC-sek pedig „örülhetnek” egy további újításnak a játék Spider’s Thread tartalmi frissítése mellett…

 

A Tango Gameworks játéka, a Ghostwire: Tokyo PlayStation 5-re, illetve PC-re (Steam, Epic Games Store) már több mint egy éve elérhető, ugyanis a Bethesda betartotta a Sony-val kötött exkluzivitási időszakot, mivel a játék 2022. március 25-én jött ki. Jelenleg a PlayStation Plus Extra és Premium előfizetői is megtalálhatják a szolgáltatáson a játékot (ki tudja, hogy meddig). Aztán ez az exkluzív periódus letelt, és tegnap a Microsoft, a Bethesda (és annak anyacégének, a ZeniMax Mediának) tulajdonosa közölte, hogy lejárt az exkluzivitási időszak, így Xbox Seriesen is megtalálhatjuk a játékot, de aki Game Pass-előfizető, ott is fellelheti az év elején a Hi-Fi Rushhal oltári nagy meglepetést okozó Tango Gameworks játékát.

Mivel régebben már részletesen összefoglaltuk, hogy mit tartalmaz a Spider’s Thread frissítés (ami mindhárom platformon ingyenesen jött a Ghostwire: Tokyóhoz), nem fogjuk megismételni magunkat. Jött egy videó belőle, de nem is ez az, ami fontos. A PC-s verzióra érdemes visszatérnünk, mert valakinek elment a józan esze a Bethesdánál (vagy a Tango Gameworksnél…?), mert ilyesmit nem nagyon látni a játékiparban.

A Ghostwire: Tokyo új frissítése a Steamen 268,43 MB-tal megnövelte a játék exéjét (lényegében megnégyszerezte…). Ennek mi a jelentősége? Annyi, hogy a játékba bekúszott a Denuvo. Az nem volt benne a tavalyi megjelenéskor. Tehát a frissítésnél a Tango Gameworks fogta a Hi-Fi Rushban már alkalmazott teljesítménycsökkentő és gépterhelő, hazatelefonáló megoldást (akinek nincs ilyen baja, örüljön, de nem csak belőle áll a világ), és betette a Ghostwire: Tokyóba is.

Ez nemes egyszerűséggel elfogadhatatlan. Ha eddig nem volt a játékban ez a másolásvédelem, akkor miért kellett így, utólag beletuszkolni? A Microsoft ezek után ne papoljon a játékok megőrzéséről (miközben az Xbox konzolokon a digitális játékokon is DRM van, ugyanis internetkapcsolat kell hozzájuk, hogy működjenek…?). A Steamen kimagaslóan sok a negatív értékelés a játékon a frissítés óta…

Forrás: Gematsu, SteamDB

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu