Star Wars Jedi: Survivor: már négy éve tudni lehetett a High Republic-kapcsolatról?!

A Star Wars Jedi: Survivor sztori trailere erősítette meg a játékszéria kapcsolatát a High Republic-érával. Ám a Fallen Order már 2019-ben elhintette mindezt…

 

 

A Star Wars Jedi: Survivor a sztori trailerével megerősítette a High Republichoz való kapcsolódását. Azonban a játék elődje, a Jedi: Fallen Order már négy évvel ezelőtt is utalt erre. A High Republic a Jedi Rend és a Köztársaság számára is virágkornak számított, amely nagyjából BBY 500-tól BBY 100-ig tartott. A Birodalom alatt senyvedők szívesen emlékeznek vissza erre a korszakra. Ez az éra a Jedi: Survivorban Cal Kestis-t is kísérti, de úgy tűnik, korábban a Jedi: Fallen Orderben is felütötte már a fejét.

A Jedi: Survivor High Republic kapcsolatára az első utalást a teaser trailer adta, amely egy bacta tartályban felfüggesztett titokzatos Echani-t mutatott.

Idővel bebizonyosodott, hogy ez a karakter a High Republic korának jedije, mivel aranyszínű, a korban használt címerével díszített köpenyt és dupla pengéjű fénykardot viseli. Cal talán remélte, hogy ez az új karakter csatlakozik majd hozzá a Jedi: Survivorben. Ám úgy tűnik, hogy ők ketten ellenségek lesznek. Ugyanaz a sztori trailer, amely megerősítette a kapcsolatot, elárulta, hogy a titokzatos jedi Cal-t hibáztatja a Birodalom felemelkedéséért. Mindez azt mutatja, hogy még a High Republic aranykora is ellenséges Cal jelenével szemben.

 

Visszatérhetnek a „Névtelenek” a Star Wars Jedi: Survivor-ban?!

 

Csakhogy már a Star Wars Jedi: Fallen Order-nek is hasonlóan sötét kapcsolatai voltak a High Republic időszakával. Ez az egyik legfélelmetesebb fenyegetésre utalt, amivel egy jedi valaha is szembenézhetett. Amikor Cal meglátogatja Kujet sírját a Dathomiron, nem a régen ott élt Zeffók csontvázait találja. Hanem olyan maradványokat, amelyek porrá válnak, ha megérintik őket. Ezek a maradványok arra utalnak, hogy ezeket a Zeffókat nem mások ölték meg, mint a Névtelenek. Ez egy olyan faj, amely az Erő-érzékenyekre vadászik és azokból táplálkozik.

A Névtelenek a Jedi: Survivor idejére már nagyrészt mitikus lényekké váltak; a High Republic korában azonban a Jedi Rend elpusztítására használták őket.

Tekintettel arra, hogy a Névtelenek jelentős fenyegetést jelentettek a korábbi korokban, elképzelhető, hogy a Star Wars Jedi: Survivorben is felbukkannak. A High Republic csak körülbelül 70 évvel a Jedi: Fallen Order eseményei előtt ért véget. A Névtelenekről még a Köztársaság bukása idején is meséltek. Ez azt jelentheti, hogy a Névtelenek nemcsak hogy még mindig léteznek, de a Birodalom számára is elérhetőek. Ahogy @HupablomSW tweetje is mutatja, a Névtelenek már azzal is szinte halálra rémítik a prédájukat, hogy a közelükben vannak. Így nagy segítség lehet a Birodalomnak a Jedik megölésére vagy a homályba kényszerítésére irányuló erőfeszítéseiben.

Forrás: Twitter

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu