Aquaman 2: baljós fellegek gyülekeznek a film felett – mire utal vajon ez a rengeteg tesztvetítés?

MOZI HÍREK – Jason Momoa Aquaman 2-je (vagyis hivatalosan Aquaman and the Lost Kingdom) című filmjét állítólag túl sokat teszt-vetítik, még egy ilyen kaliberű Warner Bros. filmhez képest is.

 

 

A Warner Bros. Discovery idegesnek tűnik az Aquaman 2 miatt. Egyes bennfentes állítások szerint megszállottan sok tesztvetítést tartanak.

James Gunn DC-slate bejelentése után az Aquaman 2 úgy tűnik, hogy a DCEU és az új DCU közé szorult, ami egy puha reboot következménye, ahol egyes karakterek és történetszálak ugyanazok maradnak, míg mások változnak.

Az első Aquaman-film sikere elég ok arra, hogy Jason Momoa maradjon a karakter szerepében. Azonban úgy tűnik, a folytatás már azelőtt rossz irányba fordult, hogy a filmet egyáltalán a mozikba vitték volna.

Az insider ViewerAnon egy Twitter-bejegyzésben fejezte ki elégedetlenségét a film tesztvetítéseinek mennyiségével kapcsolatban. A tweetet egyenesen a Warner Bros-nak címezte. Ezt az érzést azzal bővítik ki, hogy ez nem a film minőségét tükrözi, hanem a tesztvetítések puszta számát. „Múlt héten tesztelték, holnap újra tesztelik. Szerintem Los Angelesben mindenki látta már legalább egyszer”. Mindez azután történt, hogy a ViewerAnon korábban arról számolt be, hogy az Aquaman 2 egy tucat tesztvetítés után nagyon rosszul vizsgázott. „Unalmasnak” nevezte a filmet, amit mások is alátámasztottak. Valószínűleg Amber Heard, az első filmben Merát alakító színésznő és Johnny Depp hírhedt konfliktusa sem tett jót a film reputációjának.

A Shazam 2 teljesítménye rossz jel lehet az Aquaman 2 számára, különösen azután, hogy a Shazam rendezője, David Sandberg úgy nyilatkozott, hogy a film számos jelenetét eltávolították a tesztvetítések után.

A tesztvetítések elleni érv egy jobb filmre is átcsaphat, mivel csökkenthetik a művészi integritást azzal, hogy bármilyen személyt – elfogulatlant vagy sem – használnak a film minőségének megítélésére. A Warner Bros. más szuperhősfilmjeit is sújtotta ugyanez a stúdió-beavatkozás, amely arra játszik rá, hogy szerintük a közönség mit akar látni. Ez gyakran azt eredményezi, hogy a rendező látásmódját megfosztják eredetiségétől. Helyette a közönség vagy a stúdió vezetői beillesztik a saját elemzésüket, és a filmet olyanná formálják, ami szerintük pénzügyi sikert hoz.

Az irónia az, hogy ha a Warner Bros. bízott volna a rendezőiben, talán több pénzügyi sikert értek volna el. Például a Batman Superman ellen végső kiadásának és Zack Snyder Igazság Ligájának mozivásznon való megjelenésével. Úgy tűnik, hogy ugyanez a választási séma kísérti az Aquaman 2-t is. Ám remélhetőleg egy olyan film lesz belőle, amire James Wan még mindig büszke lehet. Annak ellenére, hogy ugyanez történt David Ayerrel is, aki a mai napig kampányol az Öngyilkos osztag vágásáért.

Forrás: Twitter

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu