Evil Dead Rise: elképesztő Rotten Tomatoes-pontszám; egy horror-legenda is beállt a film mögé!

MOZI HÍREK – Nyilvánosságra hozták Lee Cronin rendező Evil Dead Rise című filmjének Rotten Tomatoes pontszámát, és a lenyűgöző szám felülmúlja a franchise korábbi rekordját. Ráadásul az egyik legnagyobb élő horror-legenda is népszerűsíti a filmet.

 

 

Az Evil Dead Rise (magyar címén Gonosz halott – Ébredés) Rotten Tomatoes pontszámát most hozták nyilvánosságra. Az eredmény új rekordot jelent a régóta futó franchise számára. Miután Sam Raimi megalkotta a franchise-t és megrendezte az első három részt, az Evil Dead világa 2013-ban egy soft rebootot kapott Fede Álvarez azonos című filmjével. Most Lee Cronin rendező veszi át a gyeplőt az Evil Dead Rise-ban, amely szorosabban kapcsolódik az eredeti trilógiához, Viszont új helyszínt és szereplőgárdát vonultat fel.

A cikk írásakor 59 kritikával a folytatás jelenleg magas, 95%-os Tomatométeren áll, ami megdönti a franchise korábbi rekordját, az 1987-es Evil Dead 2 88%-át.

Cronin új filmjének kritikai konszenzusa szerint a legújabb rész megadja a régi rajongóknak azt, amire vágytak, miközben izgalmas új utakat is bejár.

Ami a többi film pontszámait illeti, az 1981-es The Evil Dead nem sokkal marad le a folytatása mögött. A Rotten Tomatoes-on 85%-os értékkel büszkélkedhet, és összességében a harmadik helyen áll. A negyedik helyen az 1992-es Army of Darkness áll 69%-kal, ami vérlázító. Ritkán látni annyira komikusan félelmetes stop-motion csontvázharcosokat, mint amilyeneket az a film felvonultatott. Már csak ezért, meg a középkori helyszínért megérdemelte volna az Oscart. Az picit enyhíti a fájdalmam, hogy a film közönségpontszáma 87%.

A 2013-as Evil Dead az utolsó helyen áll 63%-kal. Álvarez puha rebootja a maga módján mindenképpen értékes alkotás, rengeteg vérrel, néhány jó ijesztgetéssel és komolyabb hangvétellel.

 

Stephen King is promózza az Evil Dead Rise-t

 

Stephen King hivatalosan is jóváhagyta Lee Cronin Evil Dead Rise című horror-folytatását. A horror mestere a Twitteren adta meg a filmre a hivatalos pecsétjét:

„Hátborzongató, véres, még egy lift is van benne, ami vért hány” – áradozott King, hozzátéve: „A láncfűrész-fu-t nem is említve”.

King természetesen ismert saját horroreposzainak megalkotásáról, mint az Az és a Ragyogás. Ám kritikusként is teret kapott, és az évek során számos horrorisztikus alkotásról osztotta ki a véleményét. A mostani mozi nem az első olyan film a franchise-ban, amelyre King rányomta a bélyegét. A legelső Evil Dead is King dicséretében részesült, sőt, azt is mondhatjuk, hogy az Evil Dead soha nem lett volna franchise, ha King nem ragaszkodik az eredeti filmhez, és nem ír róla a Twilight Zone magazin egyik számában egy 1982-es vetítés után. Később a második részről is elismeréssel nyilatkozott és máig rajongója a szériának.

Forrás: Rotten Tomatoes, Twitter

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu