Nagyon komoly speedrunok is készülnek már a Resident Evil 4 Remake-ből! [VIDEO]

Két óra alatti teljesítmény, akár a legnehezebb nehézségi fokozaton, jelentős glitchek alkalmazása nélkül?

 

A Resident Evil 4 Remake jelenlegi világrekordja 1 óra, 39 perc, 35 másodperc, igaz, ez a legkönnyebb nehézségi szinten, New Game+-ban jött össze. Ám ez az NMG kategóriába tartozik, azaz nincsenek jelentős glitchek használva. Le is van írva, hogy mi engedélyezett és mi nem. Minden New Game+ által megnyitott tárgy használható. Semmilyen DLC sem, kivéve Ashley haját. Nem lehet a pálya geometriáján kívülre jutni, az automatikus mentésekkel levágni a pályák egyes részeit, a Merchanttal szintén nem lehet csalni, és a mesterlövész-puskával sem trükközhetünk.

Az ajtókon keresztül viszont engedélyezett a zárak kilövése, ahogy a Grand Hallban a kecskefejes karakter korai leszedése is. A nyolcadik fejezetben a kapukon, illetve a szigeten a gépágyús szekciók átugrása engedélyezett. Az extra kincses térképes tárgyak nem használhatóak, de a sármok, a tárhelyünk bövítését engedélyező Attache Case-ek, illetve a kiegészítők (Accessories) használata igen. Ez a speedrun a lenti első videóban látható. A második videó 1 óra, 58 perc, illetve 47 másodperc, ám ez a legnehezebb szinten (Professional), S+ értékelést elérve jött össze, viszont itt néhány nagyobb levágást láthatunk, így itt ezért van ennek ellenére is 23 perces eltérés.

A harmadik videó már nem egy speedrun, hanem csak egy elképzelés Cycu1-től arra, hogy milyen lenne, ha a Resident Evil 4 Remake az első három eredeti PS1-es játék (illetve a Code Veronica) stílusát követve rögzített kameraállásokkal rendelkezne, nem pedig Leon háta és válla fölött követné a kalandokat. A játék elejét láthatjuk így, és viszonylag jónak is tűnik az eredmény, de a harc ebben az esetben továbbra is felettébb problémás lenne, úgyhogy amíg valaki nem áll komolyan neki egy jobban kidolgozott modnak, ez mindössze egy elképzelés, semmi több.

Vajon mikor jutunk el oda, hogy a speedrunok beesnek egy olyan idő alá, amit már nem tudunk elhinni?

Forrás: WCCFTech, WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu