Jelentős kompromisszumok közepette jött létre a két Pillars of Eternity!

Josh Sawyer szerint ez a két játék volt az, ahol a legtöbb kompromisszumot kellett meghoznia.

 

Sawyer a GDC kerekasztal-beszélgetéseinek egyikén vett részt, ahol több veterán RPG-tervező is képviseltette magát. A beszélgetés mögött a PC Gamer állt, és itt volt jelen Josh Sawyer is. Sok téma volt (az Elden Ring sikere miatt halott-e a BioWare-féle filmszerű RPG?), de a jelen esetünkben az a kérdés, hogy a tervezők szájízéhez képest mennyire jutottak közel a játékaikkal a műfaj rajongóinak igényeihez.

Sawyer nem mai gyerek a témában, ugyanis a Fallout: New Vegason a Pentinenten, az Alpha Protocolon, esetleg a két Pillars of Eternity-n dolgozott. (Ezek mind az Obsidian Entertainmentnél készültek.)

„1985 óta játszom a Dungeons & Dragonst, és azóta más asztali szerepjátékkal is játszottam. Amikor 1999-ben bejutottam a játékiparba, az első játék, amin dolgozhattam, az Icewind Dale volt, és úgy éreztem: „Ez az!”. Nagyon izgatott voltam. Őszintén szólva, azt kell mondanom, hogy a legkompromitáltabb, általam készített játéknak a Pillars of Eternity 1 és 2 tűnt, mert amikor visszatértem ehhez a formátumhoz, azt gondoltam, hogy „Ó, dolgoztam ezen a két [Icewind Dale] játékon, aztán dolgoztam a Neverwinter Nights 2-n, és most van egy csomó új ötletem, hogy hogyan csinálnám másképp, ha egyedül csinálnám.” De ezek közösségi finanszírozású játékok voltak, és a közönség azt mondta: „Nem, mi D&D-t akarunk, pontosan ugyanazt az élményt akarjuk, mint az Infinity Engine-t használó játékokban,” mondta Sawyer.

Az Icewind Dale és a folytatása az Infinity Engine-en számára egy lehetőség volt, hogy a D&D-s ötleteit a játékokba döntse, és később visszatért a felsőnézetes, csapatos, valós idejű-de-megállítható CRPG-khez a Pillars of Eternity-vel, ami 2012-ben majdnem 4 millió dollárt (ez akkoriban rekodnak számító összeg volt!) gyűjtött össze, és az is épp az Infinity Engine-es múlt előtt tisztelgett, és Sawyer szerint kötelessége volt a Pillars of Eternity kapcsán.

Szerinte a formátum fogja vissza a játékokat, amikre ma is büszke.

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu