Fontos változás a Guerrilla Games-nél – vajon mit jelent mindez a Horizon számára?

Angie Smets, a Killzone és Horizon-széria alkotóinak eddigi igazgatója bejelentette, hogy távozik a Guerilla Games csapatától. Méghozzá azért, hogy új feladatot vállaljon a PlayStationnél.

 

 

Több játékos is visszatért a Horizon: Forbidden West világába az elmúlt napokban. Azért jöttek, hogy élvezzék a Burning Shores, a legújabb kiegészítő tartalmát. Úgy tűnik azonban, hogy a Guerrilla már a franchise jövőjére koncentrál. Ezért utaltak egy új játék jövőbeli megjelenésére, amely Aloy következő nagy kalandját követi majd.

Mindez annak apropóján történt, hogy a fejlesztő irodáiban újabb változás ment végbe. Ahogy egy friss tweetből is kiderül, Angie Smets, aki eddig a stúdió igazgatójaként tevékenykedett, távozik posztjáról. No nem olyan messzire: a PlayStation Studioshoz kerül a fejlesztési stratégia vezetőjeként. A cég hivatalos közleményében, amely hivatalosan is bejelenti a belső átszervezést, az áll, hogy a vezetői csapat ezentúl Joel Eschler (stúdióigazgató és termelési igazgató), Hella Schmidt (stúdióigazgató és általános igazgató) és Jan-Bart van Beek (stúdióigazgató és művészeti igazgató) lesz.

Az üzenet továbbá így zárul: „Teljes bizalommal vagyunk az új vezetőségünk iránt, akik a Guerrilla-t egy fényes jövőbe vezetik, bővítve a Horizon világát az új Aloy-kalanddal és az izgalmas online projektünkkel”. Ez utóbbival kapcsolatban fontos megjegyezni, hogy a fejlesztőcsapat már korábban is megerősítette, hogy kooperatív multiplayer játékon dolgoznak. Azonban a franchise főszereplőjének vadonatúj kalandjáról most hallottunk először.

Pletykák persze felröppentek már. Ám ez az eddigi legkomolyabb, hivatalos helyről származó értesülés a következő epizódról.

Forrás: Guerrilla Games

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu