Venom 3: még annál is brutálisabb lehet a film, mint vártuk?!

MOZI HÍREK – A Sony Kraven, a vadász című filmje hivatalosan is R-besorolású lesz, ami azt jelenti, hogy a Venom 3 is R-besorolást kaphat a franchise-ban először.

 

 

A Venom 3 végre esélyt kaphat az R-besorolásra, köszönhetően a Sony Kraven, a vadász című filmjének. Venom először a 2007-es Pókember 3-ban debütált a nagyvásznon Topher Grace alakításában. Később a 2018-as Venomban tért vissza a mozikba, ahol Tom Hardy alakította Eddie Brock új változatát. A hangját is ő adta az idegen szimbióta társának. Hardy a 2021-es Venom 2-ben újra eljátszotta a szerepet. Még ugyanebben az évben a Pókember: Nincs hazaút című filmben is rövid időre átlépett a Marvel Moziverzumba.

A vegyes kritikák ellenére mindkét Venom-film nagy kasszasiker lett, miközben Hardy Venomjának találkozása Andrew Garfield Pókemberével is jelentős érdeklődésre tartott számot a saját No Way Home-szerepét követően.

A Marvel „halálos védelmezőjeként” szerzett hírneve és a rosszfiúk egészben való felfalása ellenére azonban Venom szólófilmjei kezdettől fogva a PG-13-as paraméterek között maradtak. Ez végre megváltozhat annak eredményeképpen, amit a Sony egy másik közelgő Marvel antihős-filmje, a Kraven, a vadász kapcsán tervez.

 

Mit nyerne a Venom 3 az R-besorolással?

 

Venomot nem véletlenül hívják „Halálos Védelmezőnek”. Eddie Brock és a szimbióta mérgező kötődése eredendően a főhős dühéből született, amiért rossz lapokat osztottak neki, és hogy az idegen, akihez kötődik, a neki adott képességekkel bosszút állhat. Bár a Venom-filmek kiveszik Pókember szerepét az eredettörténetben, Eddie-t és Venomot még mindig két olyan lény érzései motiválják, akik úgy érzik, hogy becsapták őket. Ez a düh Venom önbíráskodó módszereiben is megjelenik. Ez egy olyan oldala, amelyet a széles vásznon való megjelenései még nem igazán használtak ki.

Mindenekelőtt Venom – antihős vagy sem – még mindig egy idegen szörnyeteg, ha minden igaz: az emberi agyakra való éhsége és ígérete, hogy felfalja a bűnösöket, csak annyira erős, amennyire hajlamos ezt az ígéretet alátámasztani.

Eddie és Venom közös történetének egyfajta tetőpontjaként a Venom 3 tökéletes alkalom arra, hogy végre felvegyék a kesztyűt. Főleg, hogy Kraven filmje precedenst teremt a Sony többi Marvel-gonoszának gyűjteménye számára.

Egyelőre nem tudni, hogy a Venom 3 R-besorolású lesz-e. Az első Venom-film még a Pókemberhez való beépített kapcsolat nélkül is toronymagas kasszasiker volt 856,1 millió dolláros bevételével. Venom: A Let There Be Carnage kisebb, 506,1 millió dolláros bevételt ért el, de a COVID-19 járvány utáni helyreállítási folyamatot figyelembe véve a mozikban akkoriban még nem volt vége. Ne legyenek kétségeink: ha a Sony úgy látja, hogy a Venom legbiztosabb esélye a kasszasikerre a PG-13-as kategóriájú homokozóban van, akkor marad is ott.

A Sony döntése, hogy a Kraven the Hunter R-besorolású lesz, azt jelentheti, hogy ugyanezt tervezi a Venom 3 esetében is.

Furcsa döntés lenne, ha a Kraven the Hunter lenne az egyetlen Sony Marvel-film, amely R-besorolást kapna. Ráadásul a Venom 2 alacsonyabb bevételei, de a Venomhoz képest jobb fogadtatása miatt a Sony talán újdonságnak tekinti az R-besorolást. Így a harmadik részén ezen a területen is nyújthat valami újat. Egy R-besorolású Venom 3 lehet a nyerő formula Eddie és Venom harmadik sötét története számára.

Forrás: Collider, Dexerto

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu