The Elder Scrolls 6: vajon tényleg Xbox-exkluzív lehet a játék – és mi az előnye, ha igen?!

A The Elder Scrolls 6 feltehetőleg nem jön PlayStation 5-re, és ez nagy hatással lehet a Bethesda régóta várt nyílt világú RPG-jének minőségére.

 

 

A rajongók már régóta várnak a The Elder Scrolls 6-ra. A Skyrim 2021 végén lett tízéves. A hatodik rész bejelentő trailere pedig a 2018-as E3-on debütált. Megjelenési dátum viszont még mindig nincs a láthatáron. Azonban az Xbox- és PC-felhasználók legalább bátran kijelenthetik, hogy előbb-utóbb játszhatnak vele.

A Microsoft és a Bethesda ugyan még nem erősítette meg teljesen, de a TES 6 valószínűleg PC-s és Xbox-exkluzív lesz.

Mégis, bár a PlayStation-rajongók számára ez sajnálatos hír, váratlan pozitívummal is járhat. A Bethesda nyílt világú RPG-i köztudottan bugosak, ezt bárki tanúsíthatja, aki játszott már eggyel is. A TES 6 valószínűsíthető Xbox-exkluzivitása azonban sokkal csiszoltabb megjelenést eredményezhet, amikor az új játék végre megjelenik.

 

A The Elder Scrolls 6 profitálhat az exkluzivitásból

 

A PlayStation-rajongók joggal bosszankodnak, hogy a The Elder Scrolls 6 talán nem jön PS5-re. Ez azonban a játék minősége szempontjából akár jót is tehet. Egyszerű tény, hogy egy játék több platformon való megjelenése rengeteg plusz időt, munkát és pénzt igényel. Az Xbox One és az Xbox Series X/S a Windows 10 operációs rendszer módosított változatán fut. Mindkettő ugyanazokat a fejlesztői eszközöket és programozási felületeket használja. Ez viszonylag egyszerűvé teszi olyan játékok fejlesztését, amelyek mindkettőn játszhatóak.

A PlayStation 5 viszont saját operációs rendszert használ. Ez nem jelent problémát a csak PS5-re kiadott játékok esetében. Azonban a cross-platform játékfejlesztők számára rengeteg pluszmunkát jelent. Az Xbox- és PC-exkluzivitás ezért több időt szabadít fel a fejlesztők számára. Mindezt pedig tesztelésre és hibajavításra is fordíthatják. A hibák valószínűleg elkerülhetetlenek minden olyan nagyszabású játéknál, mint amilyen a TES 6 lesz. Azonban a végleges játék sokkal csiszoltabb lehet, mint a cross-platform elődök.

Persze nincs garancia arra, hogy a plusz idő és a kizárólag konzolokra való összpontosítás valóban olyan hasznos lenne, mint amilyennek hangzik.

Az exkluzivitással, mint koncepcióval kapcsolatban is rengeteg jogos kritika fogalmazható meg. A The Elder Scrolls 6 Xbox- és PC-exkluzivitásá azonban a végén akár még szerencsésnek is bizonyulhat. Arról nem is beszélve, hogy előbb-utóbb vélhetőleg utat talál a PlayStation aktuális konzoljára is. Méghozzá akkor már a játéknak egy javított, stabilabb változata.

Forrás: PlayStation Lifestyle

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu