PS Plus: vajon a „májusi átok” idén is lecsap az új játékokra?!

A PS Plus 2023. májusi ingyenes játékai nem a leginkább bizalomgerjesztőek, de ez várható volt, tekintve a szolgáltatás történetét ebben a hónapban…

 

 

A Sony nemrég hozta nyilvánosságra a 2023. májusi PS Plus ingyenes játékokat (az Essential tier-en). Nos, ezek enyhén szólva is lelombozóak. Május 2-ától kezdve az előfizetők a Grid Legends, a Chivalry 2 és a Descenders játékokra tarthatnak igényt. Nem mintha ezek a játékok eleve rosszak lennének. Csakhogy egyikük sem igazán jó választás a szolgáltatáshoz. Az azonban már előre sejthető volt, hogy a 2023 májusában ingyenesen elérhető játékok nem a lesznek a legjobbak.

A probléma ezekkel a játékokkal az, hogy mennyire korlátozottak mindegyik: a Grid Legends egy Codemasters által fejlesztett versenyjáték, és bár a versenyjátékoknak megvan a maga közönsége, ez nem elég ahhoz, hogy egy hónapig elvigyen egy PS Plus-t.

Egyes versenyjátékok magasabb szintű népszerűséget és vonzerőt tartanak fenn, mint például a Need for Speed, az F1 vagy akár a Codemasters saját Dirt játéka. Ám a Grid Legends nincs ugyanezen a szinten. A Chivalry 2 eközben egy szolid multiplayer játék. Bármelyik másik hónapban, más játékokkal kombinálva talán nem is tűnik olyan rossz kiegészítőnek. De a többjátékos elemei nem negligálják a hack-and-slash középkori megközelítését. Mindkét minősítés korlátozó jellegű. Végül ott van a Descenders – egy kerékpáros játék. Ez valójában megtévesztően szórakoztató. Ám a többi PlayStation Plus játékkal együtt ebben a hónapban egyiküknek sincs meg a sztárereje ahhoz, hogy „vezesse” a hónapot. Így összességében alulmaradnak.

A helyzet az, hogy a 2023. májusi PS Plus ingyenes játékok mindig is alulmaradtak volna. Bár hónapról hónapra nem lehet megjósolni a játékokat, két történelmi mintára támaszkodhattak a rajongók. Az egyik a PlayStation Plus „nagy március” mintája. Vagyis, hogy a márciusi játékok általában a legjobbak között vannak az évben. A másik pedig az úgynevezett „májusi átok”.

Jellemzően a márciusi PS Plus ingyenes játékok minden évben a legnagyobbak közé tartoznak. Az elmúlt években például ebben a hónapban jelent meg a Bloodborne és a Final Fantasy 7 Remake. A 2023. márciusi PS Plus ingyenes játékok azonban szakítottak a hagyományokkal, és összességében elég durván sikerültek. Az április felvette a fonalat, de talán néhányan azt remélték, hogy ez azt jelenti, hogy a májusi átok is megtört. Nem így történt; sőt, ez valószínűleg annak a jele volt, hogy rosszabb lesz.

Forrás: Polygon

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu