Ratchet & Clank: Craiggerbear története

A franchise legújabb részében, a Ratchet & Clank: Rift Apartban kilenc helyen felbukkanó plüssállat mögött egy megható történet van.

 

A Craiggerbear állatkát több bolygón is látni lehetett a PlayStation 5-exkluzív játékban (ritkaság ma már az, hogy a Sony egy PS5-ös játékot ott hagy a konzolján), de eddig nem tudtuk pontosan, hogy az Insomniac Games miért is tette be őket. Ezt a csendet a stúdió megtörte, ugyanis egy blogposztban megismerhettük a háttértörténetet. Az egész tisztelgés Craig Goodman, egy technikai művész előtt, aki 2019-ben, egészségügyi komplikációk következtében elhunyt (sajnos legyőzte a rák).

Tizenöt éven át dolgozott a stúdióban (és már az első Ratchet & Clank esetében is jelen volt) a Song of the Deeptől a Marvel’s Spider-Manig. Craig és felesége, Julianna egy kezelés során egy kórházi plüssmackót találtak. Varratokat adtak hozzá, illetve a mellkasára varrtak egy szívet. Ebből jött létre a Craiggerbear, amit Craig a gyerekire hagyott egyfajta emlékeztetőképp, ugyanis nagyon szerette őket és feleségét.

Az Insomniac Games először úgy emlékezett volt dolgozójára, hogy a Ratchet & Clank: Rift Apartban több Craiggerbear bukkant fel, de néhány évvel később visszatértek a „műtött medvéhez”: a Sony hűségprogramjában, a PlayStation Starsban hatot találhatunk belőle május 31-éig. Természetesen digitális formában (és a Sony régebben kézzel-lábbal védte ezeket: nem NFT-kről van szó, de a céget ismerve majd ez is megvalósul…). A Sony Interactive Entertainment adományozni fog a Starlight Foundationnek is. Ez egy non-profit alapítvány, ami a kiskorúaknak az alapvető kezelésekben nyújt segítő kezet, és a Goodman-család választotta ki őket.

„Craig megállíthatatlan energiát vitt bele mindenbe, amit csinált. Szó szerint érezni lehetett, ahogyan az izgalom árad belőle, miközben olyan kihívásoknak nézett elébe, amelyeket a legtöbben lehetetlennek tartottak megoldani. Lényegében ő teremtette meg a technikai művész szerepét itt az Insomniacnál rendkívüli művészi és technikai képességei révén. Mégis, amire a legjobban emlékszem, az az volt, ahogyan naponta örömet árasztott fertőző mosolyával és fáradhatatlanul pozitív hozzáállásával. A világ összeomolhatott, de Craig rendületlenül a jóra koncentrált, és segített másoknak is meglátni azt. Ráadásul hihetetlenül önzetlen volt, mindig másokat helyezett előtérbe – még akkor is, amikor a rák elleni küzdelem utolsó szakaszában volt. Craig valóban megtestesítette az Insomniac vízióját: tartós és pozitív hatást gyakorolni mások életére,” emlékezett meg róla Ted Price, az Insomniac Games alapítója és elnöke.

Becsületes látni, ahogy a stúdiók gyakran megemlékeznek elhunyt kollégáikról.

Forrás: PSL

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu