Phil Spencer ritka őszinte interjúja: az Xbox végképp alulmaradt a PlayStationnel szemben?! [VIDEO]

TECH HÍREK – Phil Spencer nem aggódik túlságosan az Xbox-konzolok eladásai miatt. Ugyanis eltökélt szándéka, hogy más víziót, „a siker más mércéjét” követi…

 

 

Az Xbox főnöke, Phil Spencer nem koncentrál túlságosan a versenytársak „túlharsogására”. Állítása szerint nincs egyszerű megoldás a játékóriás gondjaira. Spencer a Kinda Funnynak adott interjúban tisztázta az Xbox állapotát és irányát. Sajnos minderre pont a vállalat sorozatos kudarcai idején került sor. A Microsoft az elmúlt hetekben nehéz időszakon van túl.

Miközben a Redfallal szembeni szkepticizmus egyre nőtt, a harmadik negyedéves eredményekből kiderült, hogy bár a tartalomból és szolgáltatásokból származó bevételek három százalékkal nőttek – kétségkívül az Xbox Game Passnak köszönhetően -, a konzoleladások harminc százalékkal csökkentek.

A cégóriás szerint ez leginkább azzal magyarázható, hogy a konzolok tavaly milyen jól teljesítettek. Tehát, a visszaesés elkerülhetetlen volt. Az Xbox Series X/S körüli kérdéseket azonban elnyomta a brit Verseny- és Piacfelügyeleti Hatóság bejelentése, amely megakadályozza, hogy a Microsoft felvásárolja az Activision Blizzardot. Mindezt arra hivatkozva, hogy a konszern potenciális kontrollt gyakorolhatna a cloud gaming szektor felett. Végül pedig a Microsoft több mint egy év óta legjelentősebb first-party kiadását, a Redfallt alaposan lehúzták a kritikusok és a játékosok.

Phil Spencer néhány nappal később szerepelt a Kinda Funny Xcast podcastba. Itt megkérdezték tőle, hogy szerinte az Xbox a multiplatformos megközelítés fejlesztésével elveszíti-e a kapcsolatot a „konzolos oldallal”. Spencer biztosította a műsorvezetőt, hogy az Xbox konzolos élménye prioritást élvez. Ám a továbbiakban átfogalmazta a vitát. „Nekünk más elképzelésünk van” volt Spencer üzenetének lényege, és hogy az Xboxnak „nem az a dolga, hogy túlszárnyalja a Sony-t… vagy a Nintendót”. Meglepően őszinte beismerésben Spencer azt állította, hogy nincs tökéletes megoldás az Xbox számára. Különösen mivel „harmadik a konzolpiacon”.

Spencer azonban nem állt meg itt, ehelyett úgy döntött, hogy visszavág. Retorikája szerint ha az Xbox egyszerűen „nagyszerű játékokat készít”, akkor a vállalat csodával határos módon a feje tetejére állíthatja a konzolpiaci részesedést. A jelenlegi helyzetért az Xbox One generáció elvesztését okolta. Azt a pontot, amikor állítása szerint a játékosok többsége felépítette digitális könyvtárát. Ezzel gyakorlatilag bezárta magát egy adott játék-ökoszisztémába.

Spencer úgy véli, hogy a konzolokért a kiskereskedelmi boltokba betérők túlnyomó többsége már befektetéssel rendelkezik, bármilyen rendszert is vásárol, amit csak tovább erősítenek az olyan népszerű, generációkon átívelő játékok, mint a Fortnite és a FIFA.

Phil Spencer a más vállalatok által kötött versenyellenes megállapodásokra is utalt. Ezek ártanak az Xbox azon képességének, hogy fejlessze a márkáját. Valószínűleg azokra a jelentésekre utalt, amelyek szerint a Sony blokkolta az Xbox Game Pass megjelenését a PlayStation platformjain. Illetve, azokra a kizárólagossági szerződésekre, amelyeket a Sony gyakran köt külsős fejlesztőkkel. Akárhogy is, érdemes megnézni a teljes interjút (lásd alább), mert felér egy beismerő vallomással…

Forrás: Resetera, YouTube

 

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu