Star Wars Jedi: Survivor: hatalmas EA-szerverösszeomlás történhetett éppen a Star Wars-napon?!

A Star Wars Jedi: Survivor PC-s játékosai frusztráltak, hogy nem tudtak játszani a Star Wars-napon, mivel az EA szerverén nyilvánvalóan meghibásodás történt.

 

 

EA szerverproblémák okoznak frusztrációt a Star Wars Jedi: Survivor – kritikánk már elérhető – PC-s játékosainak körében. Ugyanis nem tudtak hozzáférni az egyjátékos játékhoz, ráadásul pont a Star Wars-napon. A játék jelentős mennyiségű kritikát kapott PC-n a platformra rosszul optimalizált élmény miatt. Ez persze nem annyira meglepő a Fallen Order után. Egyik szerkesztőségi rémtörténetünk, hogy egy EA Play hibának „hála” BadSector kolléga jó ideje el sem tudja indítani a játékot, sem PC-n, sem Steam Decken…

Annak ellenére, hogy a Star Wars Jedi: Survivor több PC-s boltban is elérhető, a játék minden PC-s verziójához a játékosoknak az EA PC-s alkalmazáson keresztül kell csatlakozniuk, még a Steam verzióhoz is.

Az EA által használt online ellenőrző rendszerek viszonylag gyakoriak a PC-s játékok terén. DRM célokra használják őket, hogy megnehezítsék a kalózok számára a játékot. Másodsorban pedig arra, hogy a PC-s játékosokat az egyes kiadókon belül tartsák. A Star Wars Jedi: Survivor jelenleg nem rendelkezik mikrotranzakciókkal. Azonba a jövőben lehetnek kiegészítő tartalmak.

Sajnos úgy tűnik, hogy az EA PC-s ellenőrzéshez használt szerverei a Star Wars-napon átmenetileg nem működtek. Ennek következtében sok játékos, valamint más EA-játékok PC-s játékosai nem tudtak hozzáférni a játékukhoz. Az online verifikáció hiánya azt jelenti, hogy nincs engedély a játékhoz, még akkor sem, ha az egyjátékos játékról van szó.

Nem világos, hogy az EA szerverproblémái mikor kezdődtek. A jelentések már csütörtökön, hajnali 2-3:00 órakor (PT) is megosztották. A folyamatban lévő szerverproblémákat az EA hivatalos ügyfélszolgálata is megerősítette 7:00 körül (PT) körül. Az EA három órával az első közlés után azt követte, hogy az összes kapcsolódási problémát kijavította. Azonban meg kell jegyezni, hogy a szerverek az elmúlt 24 órában többször is ki-be kapcsoltak.

A szerverproblémák okát nem közölték. Lehet, hogy véletlen egybeesés, de a Madden NFL tervezett szerverkarbantartása egybeesett a leállások egy részével. Ez arra utalhat, hogy az EA változtatásokat hajtott végre néhány szerveren. Egy hiba az összes szerveren nagyobb problémához vezethetett. Bármilyen más lehetőség is van arra, hogy miért voltak problémák a szervereken. Az EA online szervereinek leállása nem volt ritka az évek során.

A Star Wars Jedi: Survivor játékosai joggal dühösek a helyzet miatt, hiszen ez végül is egyjátékos játék, és semmi nem indokolja, hogy folyamatos online verifikáció kellene hozzá.

A egy ilyen játék nem függhet attól, hogy a szerverek mikor vannak online vagy offline állapotban. Sajnos azonban ez a modern videójátékos valóság. Az egyedüli alternatíva jelen pillanatban, hogy meg sem vesszük az adott játékot…

Forrás: Twitter

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu