Hatalmas meglepetés: a Sony leállítja a sikeres PlayStation stúdiót, pedig az egy új játékon dolgozott!

A Sony sajnálatos hírt osztott meg: egy belsős PlayStation stúdiót leállítottak, miközben egy új PlayStation cím fejlesztésén dolgozott.

 

Nemrég egy belsős PlayStation stúdió online bejegyzést osztott meg, amely megerősítette, hogy a Sony leállította őket. A stúdió neve PixelOpus, és a hír aggodalomra ad okot a PlayStation és elsődleges stúdióinak hiánya miatt, különösen a versenytársakkal összehasonlítva. Bár a PixelOpus bezárásának hivatalos indoka nem került nyilvánosságra, ez egy újabb példa arra, hogy egy nagyobb kiadó, mint például a Sony, leállít egy stúdiót.

A PixelOpus 2014-ben alakult meg a Sony Interactive Entertainment belső stúdiójaként, ami azt jelenti, hogy PlayStation-exkluzív címeket készítettek. A PixelOpus csupán két játékot adott ki bemutatkozása óta: az Entwined és a Concrete Genie. A stúdió kis csapattal indult, és játékokat fejlesztett a PlayStation 3, PlayStation 4 és PS Vita platformokra. A stúdió bezárásának híre a PixelOpus hivatalos Twitter fiókjának bejegyzéséből származik.

A PixelOpus tweetje szerint „a PixelOpus kalandunk véget ért. Miközben új jövők felé tekintünk, szeretnénk őszinte köszönetet mondani a milliók lelkes játékosának, akik támogattak minket.” A Sony döntésének hivatalos indoka, hogy miért zárták be a stúdiót, nem került nyilvánosságra, és a rajongók számára érthetetlen, hogy a PixelOpus éppen egy új PS5 cím fejlesztésén dolgozott, amely projektet most töröltek.

A PixelOpus rajongói zavart és csalódást fejeztek ki a hírre reagálva. Egy rajongó említette a Japan Studio, egy másik elsődleges PlayStation stúdió, újrastrukturálását, amely olyan játékokon dolgozott, mint a Knack, amelynek védjegyét a Sony csak tavaly jegyezte be. A Japan Studio-t nem zárták be teljesen, hanem „átfogalmazták” a spin-off stúdióvá, amelyet Team Asobi néven ismerünk. Más rajongók aggódtak a Sony miatt, és attól tartottak, hogy más stúdiókat, mint például a Media Molecule, szintén leállíthatnak.

Bár sokak számára meglepő, hogy a PixelOpus leállítása megtörtént, ez nem teljesen szokatlan, hiszen az elmúlt években több stúdiót is bezártak. Az egyik ilyen példa az Onoma stúdió, amely korábban Square Enix Montreal néven ismert, és 2022-ben zárt be. Bár sok stúdiót teljesítményi okok vagy gyenge címek miatt zárnak be, a PixelOpus esetében a bezárás akkor történt, amikor a stúdió egy új címen dolgozott a Sony Pictures Animation közreműködésével. A kilencéves stúdió rajongói várják a további információkat a PixelOpus bezárásáról, addig is csak találgatni lehet a PlayStation stúdió leállításának okát.

Forrás: Game Rant

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu