A piaci verseny pozitív hatása: olcsóbb az Xbox Series tárhelybővítése!

Milyen meglepő, hogy amíg mindössze egyetlen gyártó foglalkozott ezzel, nem csökkentek az árak, de mire egy másik cég is bejelentkezett, hirtelen elkezdtek lefelé menni az árak!

 

A PlayStation 5 tárhelybővítése kissé kényelmetlenebb, de azért olcsóbb és stabilabb megoldás, ugyanis tény, hogy a konzolt fel kell nyitni, hogy be tudjuk tenni az NVMe M.2 SSD-t, mégis könnyebben lehet találni belőle, továbbá árban is olcsóbb megoldás, mert nem egyedi formátumot használ, hanem egyszerűen bemegyünk egy számítéstechnikai boltba (esetleg online rákeresünk), megnézzük, mi támogatott, megvesszük, és mehetünk a dolgunkra.

Az Xbox Series X és az Xbox Series S ezzel szemben más utat jár a plug-and-play megoldásával. A Seagate által gyártott kártyákat nemes egyszerűséggel bedugjuk a konzol erre fenntartott nyílásába, és lehet is használni. Kényelmileg nyilvánvalóan a Microsoft áll nyerésre, de árban eddig felettébb szólva lemaradásban volt: az 512 GB-os kártyáért 140 dollárt, az 1 TB-s modellért 220-at, a 2 TB-s kiszerelésért pedig 400 dollárt kért el a cég (a hazai árakra rá sem merünk nézni, ugyanis jobban teljesít!).

A Microsoft talán az átlag alatti kereslet miatt is bejelentette, hogy árcsökkentést hajt végre. Nem ideiglenesen, hanem innentől új árat kap a három kártya. Az 512 GB-os 90 dollár lesz (ez úgy 36%-kal alacsonyabb ár), az 1 TB-s 150 (-32%), a 2 TB-s pedig 280 (-30%). Szóval jelentős árvágásról van szó, és az 512 GB-s kiszerelés már mainstream árazásúnak tekinthető. Amúgy talán azért is lépett a Microsoft, mert a Best Buy kiszivárogtatta, hogy a WD_Black modell alatt a Western Digital is hasonló terméket fog piacra dobni. Ezt még be sem jelentették, de erre hamarosan számíthatunk is.

Mi ebből a tanulság? Az, hogy ha nincs monopolhelyzet, akkor máris nagyobb esély mutatkozik a fogyasztók kegyének elnyerése céljából csökkentett árakra. Ilyen a piaci verseny, amire hazánkban egyre kevésbé van lehetőség. Remélhetőleg errefelé is jön az árzuhanás…

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu