Agatha Christie – Murder on the Orient Express: Poirot 2023-as nyomozásba kezd

A Microids egyszerre tehát két Poirot-játékon dolgozik (a másikról nemrég írtunk a hírekben).

 

Nem 1:1 adaptáció lesz Agatha Christie művéből, ugyanis 2023-ban játszódik, így úgy kelti életre a klasszikus mesét, hogy az még a legelszántabb rajongókat is meglepi. Az eredeti történethez hozzáadott vadonatúj elemekkel a játékosok úgy élhetik át a rejtélyt és a feszültséget, mint még soha, és újra felfedezhetik Hercule Poirot egyik leghíresebb esetét. Az Orient Expressz fedélzetén a legendás detektív, Hercule Poirot megpróbálja megoldani a tekintélyes vonaton történt gyilkosságot, miközben körülveszik a saját titkaikkal és indítékaikkal rendelkező, érdekes karakterek.

A rejtély megoldása nem lesz könnyű, és a játékosoknak számos fordulattal és fordulaton keresztül kell használniuk kis szürke agysejtjeiket (ez természetesen Poirot egyik híres szófordulata), valamint nyomozói képességeiket, hogy megfejtsék az igazságot és fényt derítsenek rá. Akár az ikonikus könyv vagy filmek rajongói vagyunk, akár a gyilkossági rejtélyekért vagyunk oda, vagy csak egy izgalmas kalandra vágyunk, ez az új elképzelés mindenki számára tartogat valamit.

A játék hű lesz az eredetihez, de kibővíti azt: egy új karakter, Joanna Locke csatlakozik, és vele együtt a játszható visszaemlkéezések során rendszeresen kiléphetünk a vonat környezetéből. Poirotként ezúttal is lélektérképeket kell felfedezni, hogy következtetéseket vonjunk le. Ez extra mélységgel gazdagítja a játékmenetet. Ne feledkezzünk meg a számos rejtvényről sem, amelyek tárgymanipulációkkal vannak elszórva minden fejezetben. Készüljünk fel a jelentős fordulatokra, amelyek a végsőkig lekötnek.

A könyvben az az irodalomtörténet egyik legjobb cselekményfordulata van benne, és a játékban sem lesz másképp, ám most a történet 2023-ban játszódik, így új megvilágításba helyezve a nyomozást. A játékban Poirotot és Joannát irányíthatjuk a puzzlemegoldás és a következtetések levonása során. Így kideríthetjük az igazságot a gyilkosság mögött. Külső nézetben vizsgáljuk meg a díszleteket és beszélgetünk a főszereplőkkel, nyomokat keresve és a gyanúsítottakat szembesítve. A játék teljes szinkront kap angolul, franciául és németül.

Az Agatha Christie – Murder on the Orient Express a negyedik negyedévben (október-december), vagy inkább ősszel fog megjelenni PlayStation 5-re, Xbox Series-re, PC-re (Steam, Epic Games Store, GOG), PlayStation 4-re, Xbox One-ra, illetve Nintendo Switch-re.

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu