Megdöbbentően rossz teljesítménnyel fut a Doom Eternal a „Steam Deck-gyilkosnak” titulált ASUS Rog Ally-n a Wired magazin rendkívül negatív tesztje alapján!

A Steam Deck ellenfeleként beharangozott ASUS ROG Ally csúfosan megbukott a Wired magazin tesztjén, amelyben 3/10-et adtak rá. A Doom Eternal, amely még a Nintendo Switch-en is remekül fut, az Ally-n alig játszható volt. A Wired szerint az Ally nem éri meg az árát, és messze elmarad a Steam Decktől.

 

Az ASUS ROG Ally egy hordozható játékkonzol, amelyet a Steam Deck közvetlen versenytársaként állítottak be. A készülék egy 8 hüvelykes, 1080p-s érintőképernyővel, egy AMD Ryzen 7 4800H processzorral, egy Radeon RX Vega 7 grafikus kártyával és 16 GB RAM-mal rendelkezik. Az ASUS szerint az Ally képes futtatni a legújabb AAA játékokat akár 120 Hz-es képfrissítési ráta mellett is.

A Wired magazin azonban nem volt elragadtatva az Ally teljesítményétől. A teszt során többek között a Doom Eternal-t próbálták ki, amely az egyik legjobban optimalizált játék a piacon. A Doom Eternal a Nintendo Switch-en is jól fut, amely sokkal gyengébb hardverrel rendelkezik. A Wired szerint a Doom Eternal alig érte el a 30 fps-t az Ally-n, és a harcok során akár 15-20 fps-re is leesett. A játék élvezhetővé tételéhez számos kompromisszumot kellett tenniük, például a felbontás csökkentését, a grafikai beállítások minimalizálását és a képfrissítési ráta korlátozását.

Ezzel szemben a Steam Deck, amely hasonló árkategóriába tartozik az Ally-val, sokkal jobb teljesítményt nyújt. A Steam Deck egy 7 hüvelykes, 1280 x 800-as érintőképernyővel, egy AMD Zen 2 processzorral, egy RDNA 2 grafikus kártyával és 16 GB RAM-mal rendelkezik. A Steam Deck képes futtatni a Doom Eternal-t akár 60 fps mellett is magas vagy ultra grafikai beállításokkal. Ha bekapcsoljuk a ray tracinget, akkor is megmarad a játszhatóság 30-40 fps között.

A Wired szerint az Ally nem éri meg az árát, és messze elmarad a Steam Decktől. Az Ally nem csak rosszul futtatja a Doom Eternal-t, hanem más játékokat is, például a Cyberpunk 2077-et vagy a Controlt. Az Ally ráadásul nagyon melegszik és hangosan zúg használat közben. A Wired azt javasolja, hogy ha valaki hordozható játékra vágyik, inkább vagy vegyen egy Steam Decket, vagy egy Nintendo Switch-et.

Az ASUS ROG Ally-ról a vélemények megoszlanak a sajtóban. A magyar sajtó és főleg az influencerek eddig általában véve tömjénezték az Ally-t, mint egy forradalmi újítást. Azonban nem mindenki osztja ezt a lelkesedést. Néhány kritikus szerint az Ally túl drága, túl nagy és túl nehéz ahhoz, hogy igazán hordozható legyen. Mások szerint pedig az Ally nem nyújt elég erős hardvert ahhoz, hogy versenybe szálljon a Steam Deckkel vagy más konzolokkal.

A Wired magazin nem egy akármilyen lap: 1993 óta létezik, és az internet hajnala óta foglalkozik a technológia és a társadalom kapcsolatával. A Wired cikkei olyan neves szerzőktől, újságíróktól és gondolkodóktól származnak, mint például Malcolm Gladwell, Steven Levy vagy Nicholas Negroponte. A Wired több Nemzeti Magazin Díjat is nyert mind a szerkesztésért, mind a dizájnért. A Wired a tech/kütyü/geek témákban az egyik legmegbízhatóbb és legbefolyásosabb forrásnak számít.

Forrás: Wired

Spread the love
Avatar photo
This user hasn not filled out his biographical info.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu