Zelda: Tears of the Kingdom: vajon az eladások beváltják a Nintendo reményeit?

A Nintendo The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom-jának eladási számai máris erősen indultak a megjelenést követően. Kérdés azonban, hogy meddig tart ki a lelkesedés.

 

 

A Nintendo legújabb játékának, a The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom-nak az eladási számai egyelőre nagyon erősek. A múlt héten megjelent játéktól nagy számokat vár a kiadó. Most úgy tűnik, hogy a játék eredményei még jobbak lehetnek, mint amire bárki számított.

A The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom eredeti teaserét még 2019-ben adták ki – kkor még a The Legend of Zelda: Breath of the Wild cím nélküli folytatásaként emlegették.

A Games Industry.biz szerint az új cím gyorsan az egyik legkelendőbb videójáték lett az Egyesült Királyságban. A cikk írásakor a játék már minden idők nyolcadik legkelendőbb Zelda-játéka lett Nagy-Britanniában. Ezzel megelőzte a Skyward Swordot, a The Wind Wakert és az A Link Between Worlds című játékokat. A tiszta eladási bevételeket tekintve ez a negyedik legjobban kereső játék a franchise-ban. Ráadásul a nyitó eladási rekordja a fizikai példányszámot tekintve nagyjából 54%-kal előzte meg a Hogwarts Legacy-t. Ezek a számok azonban nem veszik figyelembe a digitális eladásokat.

Érdemes megjegyezni, hogy amikor a Tears of the Kingdom elődje megjelent, gyorsan az egész franchise legkelendőbb játékává vált. Sőt, a The Legend of Zelda: Breath of the Wild minden idők egyik legkelendőbb Switch-játéka lett. Azóta is mércéül szolgált a rendszer egyjátékos élményei számára. Már korán kiderült azonban, hogy a folytatás is nagyon jól fog teljesíteni.

Már 2020 októberében azt jósolták, hogy a Tears of the Kingdom lesz a franchise legkelendőbb játéka; persze a jóslatok azért messze nem mindig jönnek be.

A játék többszörös kiszivárgás és korai kalózkodás tárgya volt, részben a Nintendo Switch korai modelljeiben található exploitnak köszönhetően. Ám úgy tűnik, ez nem ártott a franchise legújabb részének eladásainak. Még nem tudni, hogy a játéknak sikerül-e a franchise bestsellerévé válnia, de egyelőre a Tears of the Kingdom eladásai nagyon jól indulnak.

Forrás: Games Industry.biz

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu