Az Amazon ismét megpróbálja: MMO készül A gyűrűk urából!

Az Amazon egyszer már próbálkozott ezzel, de most talán meg is valósul, hogy Tolkien művéből egy korrekt PC-s és konzolos MMO alakuljon ki.

 

Az Amazon megállapodott a Middle-Earth Enterprisesszal (ami amúgy az Embracer Group birtokában ban…), hogy J.R.R. Tolkien alkotásából létrehozhat egy új MMO-t, amit a New World stúdiója, az Amazon Games Orange County hoz össze. A játék még korai állapotban tart a fejlesztésében, neve, megjelenési időszaka, és még célplatformjai sincsen (a PC és konzolok kifejezés nem mond sokat, és ebből a listából mintha hiányozna az Amazon saját felhős szolgáltatása, a Luna…). A világ A hobbit és A gyűrűk ura könyvek történeteit is alkalmazni fogja.

Christoph Hartmann, az Amazon Games alelnöke a következőket nyilatkozta: „Elkötelezettek vagyunk amellett, hogy a játékosoknak kiváló minőségű játékokat, akár eredeti IP-ket, akár régóta kedvelt játékokat (mint például A Gyűrűk Ura) kínáljunk. Csapatunk régóta törekszik arra, hogy a játékosok számára újragondolhassák A Gyűrűk Urát, és megtisztelő és hálásak vagyunk, hogy a Middle-earth Enterprises ránk bízta ezt az ikonikus világot. Örülünk annak is, hogy a tavalyi Tomb Raider-szerződésünket követően tovább bővíthetjük kapcsolatunkat az Embracer Grouppal, mivel kiváló együttműködő partnereknek bizonyultak.”

Az Embracer Freemode vezérigazgatója, Lee Guinchard hozzátette: „Középfölde világa továbbra is végtelenül termékeny talajnak bizonyul az alkotók számára, az Amazon Games pedig szenvedélyesen építi a magával ragadó, lenyűgöző világokat és adja ki a játékokat a globális közönség számára. Egyértelmű célunk, hogy a legmagasabb minőségű szórakoztató termékeket hozzuk létre ehhez az IP-hez, akár belső erőforrásokat használunk, akár a képességeinket kiegészítő legjobb iparági partnerekkel szövetkezünk. Minden gondot fordítunk arra, hogy egy olyan MMO-t hozzunk létre, amely méltó lesz a kiterjedt Középfölde-univerzumhoz, és világszerte elkápráztatja a játékosokat.”

A legutóbb az Amazon a kínai techóriás Tencenttel akarta megvalósítani az MMO-t, de a Tencent felvásárolta a fejlesztőcsapatot, a Leyou-t. Ezúttal viszont nem lesz ilyen galiba: az Embraceré az IP, az Amazon pedig házon belül fejleszt…

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu