The Last Of Us Part I: javult a PC-s helyzet, de újabb szaggatások vannak [VIDEO]

A Naughty Dog bár javított a játék állapotán, eközben a mérleg másik oldalán is vannak új hibák, úgyhogy ne lepődjünk meg, ha a patchet orvolsó patch érkezik hamarosan a The Last of Us Part I PC portjához.

 

Amikor márciusban megjelent a játék PC-re, katasztrófának nevezhető állapotú volt. Nem volt jó a teljesítmény, középkategóriás PC-ken gyenge volt a látvány, és bugokból sem volt hiány. A portért felelős Iron Galaxy helyét ekkor kezdte átvenni a Naughty Dog, és elkezdték gyakran frissítgetni Joel és Ellie történetét, így azóta valóban jobb állapotban leledzik a The Last of Us Part I…

Lent beágyaztunk egy új videót, amit a Digital Foundry készített. A csapat megnézte, hogy miképp áll a játék PC-s változata. A helyzet javult, de nem tökéletes a szituáció. Új hibákkal küszködik a The Last of Us Part I. A textúrákat mintha alaposan átdolgozták volna, és már közepes, medium grafikai beállításokon is szebben néz ki, alatta pedig kevesebb VRAM-ot igényel. Átlagban másfél gigabájttal kevesebbet igényel így a port, így akinek 8 GB áll rendelkezésére a videókártyáján, most már nem fog küszködni ezzel.

A CPU használat átlagosan 10%-kal javult, de a GPU-kihasználtság még nem nagyon változott. Egy Nvidia GeForce RTX 2070 Superen (tehát egy kettővel korábbi generációjú, GPU-n) 45-55 FPS között fut 1440p-n, magas, high grafikai beállításokon. A háttérben az adatok streameléséhez kötődő szaggatások továbbra is problémát okoznak. A játék első alkalommal történő elindításakor a shaderek felépítése gyorsult, de 40 helyett még mindig kb. 25 percet vesz igénybe, de a shaderek összeállítása új akadásokat eredményezett.

Szóval az a helyzet, hogy a The Last of Us Part I PC-s portja még mindig nagyon messze van attól, amit a játék PlayStation 5-ön felmutatott. És a Sony ezek után akar továbbra is PC-s portokat (igaz, nagyobb halasztásokkal – erről ma még szó lesz)? Hajjaj.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu