CliffyB ismét a LawBreakers feltámasztásán töri a fejét

Cliff Bleszinski fura figura: miközben a Broadway-jel foglalkozik inkább (azaz nem a játékiparban tevékenykedik), többször is hallani, hogy a jelenleg utolsó játékát visszahozza a sírból…

 

A LawBreakers rossz időben jelent meg (ez elmondható a Mass Effect: Andromedáról is; a nap folyamán már szó esett róla), ugyanis 2017-ben igazán mainstream sikernek örvendett a Blizzard PvP belső nézetes lövöldözős játéka, az Overwatch. Bleszinski, azaz CliffyB játéka is ezt a stílust követte, de végül a játéka elbukott. Nincs ezzel egyedül: nála és a stúdiójánál, a Boss Key Productionsnél nagyobb név is térdre rogyott a műfajban, ugyanis a Gearboxnak is volt egy ilyen próbálkozása. Van még, aki emlékszik a Battlebornra…?

Bleszinski játékát a Nexon adta ki PlayStation 4-re és PC-re, de alig több mint egy évet tudott csak a piacon lenni a LawBreakers, ugyanis a megjelenés előtti marketing (PS4, PC, szó sincs a 60 dollárosról lós__rról, hogy CliffyB-t idézzük) ellenére is gyorsan elsüllyedt a piacon a játék, holott abban a játékosok nagyon ritkán jártak a földön, annyira gyors tempójú volt. És most megpróbálja talán visszaszerezni a játék jogait a dél-koreai eredetű, de már japán központú kiadótól:

„Új fejlemények. Egy barátom, akinek saját stúdiója van, és érdeklődik a LawBreakers újjáélesztése iránt, megbízta a Los Angelesben található ügyvédemet, hogy tárgyaljon a Nexonnal. Maradjatok velünk,” írta Bleszinski a Twitteren, úgyhogy amit az év során korábban írt, komolyan gondolta, és szeretné visszahozni a játékot, de immáron a Nexon nélkül, és nem a saját stúdiójában.

Feltehetőleg a PC-n hagyná a játékot, ha minden jogi akadály elhárulna előle, ugyanis korábban Bleszinski beismerte, hogy a PlayStation 4-es megjelenés hiba volt, és ha csak egy platformra kell koncentrálnia, nem kell megosztania az erőforrásait, és ha a Steamen sikeres lenne (bár ki tudja, talán az Epic Games Store-on… elvégre CliffyB ott dolgozott az Unreal Tournamenten és a Gears of Waron!), akkor már szóba jöhet, hogy konzolokra is átültetik a játékot.

Forrás: PSU

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu