Obi-Wan Kenobi-sorozat: most akkor végül lesz második évad, vagy sem?! Kathleen Kennedy, a Lucasfilm főnőke, végre előállt a farbával!

MOZI HÍREK – A Lucasfilm elnöke végre színt vallott, hogy egyáltalán tervben van-e véve az Obi-Wan Kenobi második évada, és hogy mi vár a legendás Jedi karakterre a jövőben.

 

Az Obi-Wan Kenobi című sorozat az egyik legnagyobb siker volt a Disney+ kínálatában, hiszen visszahozta Ewan McGregor-t a legendás Jedi szerepében. A sorozat első évada 2022 decemberében debütált a streaming szolgáltatáson, és bemutatta Obi-Wan életét Tatooine bolygón, ahol rejtőzködve vigyázott a fiatal Luke Skywalker-re. A sorozatban számos régi és új karakter is feltűnt, köztük Hayden Christensen Darth Vader-ként, Moses Ingram egy titokzatos Jedi tanoncként és Joel Edgerton Owen Lars-ként.

A sorozat első évada vegyes fogadtatásban részesült a Star Wars rajongók körében, de a kritikusok többsége dicsérte McGregor alakítását és a karakterközpontú történetet. Sokan reménykedtek abban, hogy lesz folytatás is, hiszen a sorozat több nyitott kérdést és lehetőséget is felvetett az Obi-Wan karakterének jövőjével kapcsolatban.

Azonban most úgy tűnik, hogy ezek a remények hiábavalóak voltak, ugyanis Kathleen Kennedy, a Lucasfilm elnöke egy interjúban elárulta, hogy nincs tervben az Obi-Wan Kenobi második évada. Kennedy azt mondta, hogy a sorozat egy önálló limitált sorozat volt mindig is, és jelenleg nincs szándékuk bővíteni azt. Kennedy hozzátette, hogy soha nem mond soha, mert mindig van lehetőség arra, hogy Obi-Wan visszatérjen valamilyen formában más történetekben vagy akár egy filmben is. De most mindenki arra koncentrál, ami jelenleg folyamatban van a Star Wars univerzumban.

Ez a hír sokkolta és csalódottá tette a Star Wars rajongókat, akik szerették volna látni McGregor-t újra Obi-Wan Kenobi szerepében. McGregor maga is többször kifejezte, hogy szívesen csinálna még egy évadot, és hogy nagyon élvezte a forgatást Deborah Chow rendezővel. McGregor azt is elmondta, hogy szeretne újra együtt dolgozni Christensen-nel, akivel nagyon jó barátok lettek az évek alatt.

Az Obi-Wan Kenobi első évada több olyan elemet is bevezetett vagy felfedett, amelyek érdekesek lennének egy második évadban. Például megmutatta azt, hogy Obi-Wan hogyan tanulta meg Qui-Gon Jinn-től (Liam Neeson) azt a képességet, amellyel képes volt kommunikálni vele a halála után. Ez egy fontos része volt az Obi-Wan karakterének fejlődésének és kapcsolatának mestereivel.

Egy másik érdekes szál az volt, hogy Obi-Wan hogyan birkózott meg a múltjával és a bűntudatával, amiért nem tudta megakadályozni Anakin átállását a sötét oldalra. A sorozatban több alkalommal is láthattuk, hogy Obi-Wan rémálmai vannak Anakinról és a jedi rend pusztulásáról. Egy második évadban talán jobban megismerhettük volna Obi-Wan lelkiállapotát és motivációit, valamint azt, hogy hogyan alakult ki közte és Vader között az a feszült viszony, amit az Egy új remény című filmben láthattunk.

Végül, de nem utolsósorban, egy második évadban lehetőség lett volna arra is, hogy többet megtudjunk azokról az új karakterekről, akiket az első évadban megismertünk. Ilyen volt például Reva (Moses Ingram), aki egy titokzatos jedi tanonc volt, aki elmenekült az Inkvizítorok elől. A sorozat végén Reva segített Obi-Wannak megszökni Vader elől, és elindult a saját útján. Egy második évadban talán követhettük volna Reva kalandjait, és megtudhattuk volna, hogy mi lett vele. Egy másik új karakter volt Owen Lars (Joel Edgerton), Luke nagybátyja, aki nem kedvelte Obi-Want, és nem akarta, hogy Luke jedi legyen. Egy második évadban talán jobban megérthettük volna Owen félelmeit és döntéseit.

Összességében tehát úgy tűnik, hogy a Lucasfilm elszalasztott egy nagy lehetőséget azzal, hogy nem készített egy második évadot az Obi-Wan Kenobi sorozatnak. Bár Kathleen Kennedy nem zárta ki teljesen annak a lehetőségét, hogy Obi-Wan még visszatérjen valamilyen formában a Star Wars univerzumban, egyelőre úgy tűnik, hogy Ewan McGregor utoljára öltötte magára a barna köpenyt. Ez pedig sok rajongót szomorúvá és csalódottá tesz.

Forrás: Screen Rant

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu