Animációs sorozat készül a Syberiából!

MOZI HÍREK – A Microids a What The Proddal közösen készít egy animációs sorozatot a néhai Benoit Sokal hagyatékából.

 

A Microidsról eddig gyakran mondtuk, hogy a francia nyelvterület IP-iből gyakran készít játékadaptációt (nehéz lenne olyan képregényt mondani, ami világszerte ismert, és a francia kiadó ne csinált volna belőle feldolgozás), de most többről van szó. A What The Prod a kiadó közleménye szerint a gyártási feladatokért lesz felelős, és a két cég azon lesz, hogy „megfeleljen a sorozat rajongóinak és a fiatal felnőtteknek szóló animációs tévéműsorok kedvelőinek jogos elvárásainak”. Példaként az Arcane: A League of Legends Story-t hozták fel.

Egy kis összefoglaló arról, hogy a Syberia miről szól: „A Syberia ikonikus univerzuma már a legelső, több mint két évtizeddel ezelőtt megjelent epizód óta legendás státuszt ért el. A gazdag történetnek, az emblematikus karaktereknek és az egyedi hangulatnak köszönhetően a Syberia képes volt elcsábítani a kalandok szerelmeseit. A hamarosan megjelenő észbontó animációs sorozatnak köszönhetően a rajongók hamarosan még mélyebbre merülhetnek ebben az egyedülállóan magával ragadó univerzumban. Újra találkozhatnak Kate Walkerrel, Oscarral, Youkolékkal és még több lenyűgöző karakterrel, akik hihetetlen kalandokat élnek át a való világ és Benoit Sokal fantáziájának kereszteződésében. Kate Walker, a fiatal, ambiciózus New York-i ügyvédnő olyan utazásra visz minket Nyugat-Európától Kelet-Oroszországig, amilyenre még nem volt példa. Merülj el ebben az alternatív történelemben, és fedezd fel a mitikus földeket, amelyek tele vannak epikus küldetésekkel és óriási karakterekkel.”

Végezetül három komment Elliot Grassianotól (a Microids alapító igazgatójától), Martine Sokaltól (Benoit Sokal özvegyétől), illetve Ashargin Poire-tól, a What The Prod alapító elnökétől. „Igazi öröm látni, hogy a Syberia animációs formában kel életre. Nagy örömünkre szolgál, hogy a What The Proddal együttműködve fantasztikus vizuális élményt nyújthatunk a Syberia rajongóinak, amely tökéletesen visszaadja ennek az ikonikus franchise-nak a lelkét. Ez a sorozat új lehetőséget kínál majd a játékosok és az új nézők számára, hogy felfedezzék vagy újra felfedezzék a Syberia lenyűgöző világát,” mondja Grassiano.

„A férjemet megtisztelte volna, ha tanúja lehet annak, hogy a művét animációs sorozat formájában fejlesztik tovább. A Syberiával egy varázslatos és az időn kívüli világot teremtett, és örülök, hogy ezzel az új adaptációval új közönséghez jut el,” tette hozzá Sokal. „20 évvel a Syberia első epizódjának megjelenése után az a célunk, hogy egy olyan animációs sorozatot készítsünk, amelyet a játék hihetetlen univerzuma ihletett, és amely a rajongókhoz és az újonnan érkezőkhöz egyaránt szól, köszönhetően a modern írói stílusnak, amely tiszteleg e legjobb disztópikus és uchronikus remekművek előtt. A művészeti irány, az animáció típusa és minősége garantálja majd a valóság és a fantázia között félúton lévő, észbontó élményt,” nyilatkozta Poire.

Még nem tudjuk, mikor jelenik meg a sorozat, de sok sikert.

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu