Final Fantasy 7 Rebirth: változik a harcrendszer – visszatérhet egy régen várt karakter?!

A Square Enix azzal kecsegtet, hogy a Final Fantasy 7 Rebirth megjelenésére változtatásokat eszközölnek a Final Fantasy 7 Remake harcrendszerén. Ráadásul visszatérhet valaki, akire már régen várnak a rajongók…

 

 

A Square Enix elárulta, hogy a Final Fantasy 7 Remake harcrendszerén jelentős változtatásokat eszközöltek a Final Fantasy 7 Rebirth megjelenéséhez. Az FF7 Remake folytatásáról egyelőre nagyon keveset erősítettek meg. Ám amikor a Rebirth harcrendszeréről kérdezték, és arról, hogy lesz-e benne bármilyen változás, a Square Enix néhány nagyon érdekes megjegyzést tett.

A Final Fantasy 7 Remake megjelenésével a játékosok rájöttek, hogy a Square Enix nagyon más irányba ment a játékkal, mint azt sokan feltételezték.

Senki sem tudja pontosan, hogy mit várhatunk az FF7 Rebirth-től. Lesznek-e drámai változások benne, és hogy ezek a változások mit fognak magukban foglalni.

A Square Enix a Twitteren válaszolt egyes kérdésekre. Válaszában fejlesztői kommentárokkal szolgált. Az egyik nemrég megosztott kérdés a következőt kérdezi: „Változott a harcrendszer a Final Fantasy 7 Remake-hez képest?”. Erre válaszul a Square Enix csatarendezője, Teruki Endo két kétértelmű választ ad. A második közvetlenebbül kapcsolódik a kérdéshez, azt válaszolva, hogy a játékosok „még szorosabban együttműködhetnek a többi partitaggal, mint korábban”. Hogy ez pontosan mit jelent, nem világos, de az biztos, hogy a Final Fantasy 7 Remake rajongóit nagyon izgatottá teszi.

Néhány Final Fantasy-rajongó úgy véli, ez azt jelenti, hogy a Square Enix olyan mechanikákat fog hozzáadni, ahol a partitagok csoportosulnak, hogy támadást hajtsanak végre. Az ilyen típusú „Double Team” vagy akár „Triple Team” támadások a korábbi JRPG-kben is megtalálható mechanikák. Érdekes lenne látni, hogy ezek a Final Fantasy 7 Rebirth akcióközpontú harcaihoz hogyan illeszkednek majd.

 

Visszatérhet a Final Fantasy 7 Rebirth-ben az, akit nem nevezünk nevén?

 

A válasz első része még izgalmasabb, bár talán kevésbé meglepő. Endo kifejti: „A Final Fantasy 7 Rebirth-ben új bajtársak csatlakoznak hozzád a harcban”. Más szóval, a Final Fantasy 7 Rebirth játékosok további partitagokkal bővülő játékra számíthatnak. Az új karaktereknek köszönhetően a folytatás harcrendszerét másképp kell érezni, még ha nem is történtek nagyobb változások. Hogy a Square Enix kiket fog a játékban a partihoz adni, az egyelőre rejtély.

Az „új társak csatlakoznak” úgy tűnik, hogy a szikra, amely meggyújtotta a Vincent Valentine rajongótábort – ez egy logikus asszociáció, de önmagában még nem garancia.

Más értelmezések utalhatnak vadonatúj partitagokra, mint Zack Fair. Vagy visszatérő tagokra, akik „újak” lesznek az FF7 Rebirth-ben, mint Cait Sith vagy Cid. A játék tetszés szerint vághatja és bevonhatja ezeket a karaktereket. Mint ilyen, ez azt jelenti, hogy Vincent Valentine is egy valós lehetséges utalás itt, de semmi sincs megerősítve.

Ez azonban nem állította meg a lelkes rajongókat. Bár a kommentekben és az idézet tweetekben van némi vita az SGF leleplezéseiről, a hasonló marketingkérdésekre adott korábbi válaszok homályosságáról és más lehetséges karakterekről, nehéz tagadni a Vincent Valentine-kommentek elsöprő hullámát. Egyértelmű, hogy végül is sok rajongó izgatottan várja, hogy Vincent Valentine csatlakozik Cloudhoz a Final Fantasy 7 Rebirthben. Ám a megfelelő leleplezés – ha a megjelenés előtt megerősítik – valószínűleg még várat magára.

Forrás: Twitter

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu