Komoly betegséggel diagnosztizálták Geralt szinkronszínészét – gyors gyógyulást kívánunk!

Doug Cockle-nál, a CD Projekt Red The Witcher-trilógiájában Geralt of Rivia mögött álló szeretett szinkronszínésznél prosztatarákot diagnosztizáltak.

 

 

Doug Cockle, a Witcher-játékokban Geralt of Rivia szeretett hangja bejelentette, hogy prosztatarákja van. Kicsivel több mint egy évtizeddel azelőtt, hogy Henry Cavill életre keltette Geraltot a Netflix élőszereplős The Witcher-adaptációjában, Doug Cockle a CD Projekt Red három fő sorozatbeli Witcher-videojátékában kölcsönözte zord hangját a mutáns kardforgatónak és a felbérelhető szörnyvadásznak. Geralt mellett Cockle olyan tévésorozatokban is feltűnt, mint az Elit alakulat (Band of Brothers). Statisztált az Amerika Kapitányban: Az első Bosszúállóban, és olyan játékokban is megszólaltatott karaktereket, mint a Terminator: Resistance és a Ghost Recon: Breakpoint.

Doug Cockle-t azonban mindenekelőtt a The Witcherben Geralt of Rivia-ként nyújtott emlékezetes alakítása tette ismertté a játékosok körében.

Mindhárom játékban nyújtott munkáját nagyra értékelték. Sőt, a 2015-ös The Witcher 3: Wild Huntban nyújtott alakításáért még Golden Joystick-díjat is kapott. Természetesen sok rajongó reméli, hogy Cockle visszatér a szerepébe az első Witcher-játék közelgő remake-jében. Ám bevallása szerint nem sokat tud a projektről. Lehetséges, hogy a játék egyszerűen csak újra felhasználja majd a 2007-es eredetiben elhangzott szövegeit.

Doug Cockle sajnálatos hírekkel riasztotta a rajongókat, bejelentve, hogy prosztatarákot diagnosztizáltak nála. A Witcher szinkronszínész elárulta, hogy ezt egy rutinvizsgálat során fedezték fel. A kezelés még folyamatban van. Biztosította a rajongókat, hogy a betegség jól reagál a kezelésre. Ugyanakkor hangsúlyozta, hogy az 50 év feletti férfiak rendszeresen vizsgáltassák meg magukat prosztatarákra.

A prosztatarák a férfiaknál előforduló rák leggyakoribb formája, és a becslések szerint az Egyesült Államokban minden 9. férfi közül 1-nél diagnosztizálják életük során.

Ami még rosszabb, hogy a prosztatarák korai stádiumában nincsenek tünetek. Így az olyan szűrővizsgálatok, mint amilyeneket a The Witcher munkatársa, Doug Cockle ajánlott, még inkább létfontosságúak a veszélyeztetetteknek. Közben Cockle-t a The Witcher-játékok rajongóinak támogatása fogadta a bejelentése óta, sokan fejezték ki együttérzésüket és kívántak neki mielőbbi gyógyulást.

Geralt of Rivia az egyik legnépszerűbb videójátékos főszereplő az utóbbi időkben. Részben éppen Doug Cockle erős alakítása teszi őt ennyire szerethetővé. Remélhetőleg Cockle képes lesz teljesen felépülni a prosztatarákból. Története talán több embert ösztönöz arra, hogy rendszeresen menjenek el szűrővizsgálatokra.

Forrás: Twitter

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu