Nvidia: a többség még mindig nem váltott RTX videókártyára!

TECH HÍREK – Nahát, csak nem azért, mert a crypto-őrület miatt az RTX 3000-es sorozat megjelenésekor elszálltak a cég videókártyáinak árai?!

 

Nem szégyen beismerni, ha régi konfigunk van (a szerkesztőségünkben az egyik gép továbbra is egy GTX 770-en fut, lassan kilenc éve), de az Nvidia (és hozzá lehet tenni, hogy az AMD és az Intel) nem szereti ezt látni. Csakhogy nem mindannyian vagyunk konzumeristák. Nem mindannyian rohanunk megvenni valami újat csak azért, mert éppen megjelent. A Bank of America nemzetközi technológiai konferenciáján Jeff Fisher, az Nvidia videojátékokért felelős alelnöke felszólalt, és megemlítette, hogy miképp áll a GeForce szénája.

Az összetett éves növekedési ráta az Nvidia számára 20% volt a GeForce szegmensben az előző üzleti évben. Az RTX 4070 és a 4070 Ti 40%-kal gyorsabban hozza be a pénzt az Ampere (RTX 3000-es generáció) kártyáihoz képest: „Szeretném megosztani az Ada Lovelace iránti érdeklődést. Mint tudják, a termékeinket, az új generációkat felülről lefelé haladva, a csúcson kezdjük. Az Ada esetében, aminek okait önök is ismerik, kicsit tovább tartott, mint a tipikus generációk esetében. Emiatt elég nagy múltja van az Ada 699 dolláros és afeletti osztályának, ez a mi 40-70-es és afeletti termékeinkre vonatkozik. Az Ada a generált bevétel szempontjából sokkal gyorsabban növekszik. Kb. 40%-kal gyorsabban, mint az Ampere. Nagyon elégedettek vagyunk az Ada eddigi felfutásával.”

De az alacsonyabb árfekvésben is elégedett Fisher: „A korai eredmények az Ada alsó részéből is nagyon erősek. Korábban termékhiány volt a világjárvány, az otthoni munka és a crypto miatt, és nem igazán változtattunk a GPU árazásunkon. Úgy értem, az upsell mérésének módja az volt, hogy az alapáramból mértem, amire végül a végső piacon felfújták. És amit ma láttunk az Ada esetében ebben az osztályban >699 dollár, az egy 300-400 dolláros ugrás a keverékben a felső kategóriában. Tehát a játékosok, akik a mi Ada csúcskategóriás termékünket vásárolják, egy sokkal alacsonyabb osztályú termékről váltanak. [2-300 dollárral költenek többet.] A Turing esetében pedig valószínűleg valamivel ez alatt volt, így az idő múlásával egyre többféle frissítést láthattunk.” És aki még mindig Kepleren van?

Az Nvidia videókártyáit használók közül csak 44%-uk használ RTX-es kártyát, és mindössze 18%-uk tud nagyobb teljesítményt az RTX 3060-nál, így Fisher szerint nagy növekedésre van esély ezen a területen. Ezért jelentették be az RTX 4060-at, ami 300 dollár lesz (az RTX 3060-nál olcsóbb lesz, az 330-ért jelent meg). A high-end felhasználók, így az RTX 4090-nel rendelkezők gyorsabban, 1,5-2 évente váltanak, így az ő frissítési ciklusuk rövidebb a mainstream felhasználóknál (3-3,5 év, így sokal egy GTX 1060-ról vagy RTX 2060-ról válthatnak RTX 4060-ra).

3-3,5 év? Akkor a mi kilenc éves ciklusunk vajon mi lenne…?

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu