[XGS 2023] South of Midnight: egy nagy sikerű animációs filmszéria stílusában készülhet a játék?! [VIDEO]

A South of Midnight az Xbox Games Showcase során látott napvilágot, és bár játékmenetet nem mutattak, a művészeti stílusa feltűnően ismerős…

 

 

A tegnapi Xbox-prezentáció során az egyik első bejelentett játék a South of Midnight volt. Ez egy lenyűgöző, déli témájú cím. A montreali székhelyű Compulsion Games stúdió által fejlesztett játék ígéretes új, eredeti élménynek tűnik a We Happy Few mögött álló csapattól.

A filmes leleplező trailer utalt a hangvételre és a történetre, de tényleges játékmenetet nem mutattak az Xbox Games Showcase során, így még egy kis időbe telhet, mire a játékosok megtudják, hogy pontosan milyen játék is a South of Midnight.

A játék egy figyelemre méltó aspektusa azonban látható volt. Mégpedig a káprázatos művészeti stílus, amely feltűnően hasonlít az animációs szcénát jelenleg uraló népszerű filmsorozatra. Igen, a „Pókverzum” (Spider-Verse) filmekre gondolunk, amelyek közül a másodiknak a premiere alig több mint egy hete volt.

 

A South of Midnight valóban a Spider-Verse animációs stílusát használja?!

 

Igaz, ami igaz: az Into The Spider-Verse-ben és annak kritikusok által is elismert folytatásában, az Across the Spider-Verse-ben használt animációs technika nagyrészt megmaradt a filmes szcénában. Ám úgy tűnik, mostanra a videójátékokba is átszivárog. A South of Midnight világpremier-trailerében egy fikarcnyi tényleges játékmenetet sem mutatott be. Azonban feltételezhető, hogy az Into The Spider-Verse-hez hasonló vizuális megjelenés bemutatása arra utal, hogy a játék is így fog kinézni a gyakorlatban.

Ez izgalmas kilátás. Ugyanis az Into the Spider-Verse animációs stílusa mostanában nagyon divatos. Ráadásul még mindig hihetetlenül frissnek hat. Mivel csak néhány éves, még mindig úgy érzeni, hogy rengeteg lehetőség rejlik benne. Ezeket mind technikai, mind kreatív szinten ki lehet használni ezzel a művészeti stílussal.

Most, hogy a videójátékok világába kerültünk, még több ajtó nyílik meg arra vonatkozóan, hogyan lehet ezt a stílust a játékosok számára megjeleníteni.

Hogy a South of Midnight végül első vagy harmadik személyű lesz-e, azt még nem tudjuk. Az Into The Spider-Verse-t és annak minden színpompáját egyszerűen csak megnézni egy dolog. Azonban egy hasonló kinézetű és hangulatú világban aktívan részt venni egy lenyűgöző koncepció. Nagyon ambiciózus vállalkozás. Ám a Compulsion Games már bizonyított a már említett We Happy Few-val. Így remélhetőleg nem kell már sokáig várni arra, hogy a játékosok élőben is láthassák, hogyan néz ki a játék.

Forrás: YouTube

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu