[UF 2023] Ki nem találjátok, melyik Ubisoft-játék koppintásának tűnik az Avatar: Frontiers of Pandora! [VIDEO]

Az Avatar: Frontiers of Pandora végre bemutatta első gameplay trailerét, és határozottan nagyon hasonlít egy bizonyos népszerű franchise-ra…

 

 

A 2021-ben bejelentett, a pletykák szerint 2017 óta készülő Avatar: Frontiers of Pandora végre megkapta legelső gameplay trailerét. El kell ismerni, igencsak lenyűgözően néz ki. Az eddig látottak alapján úgy tűnik, hogy a játék tökéletesen át tudta ültetni James Cameron Avatar-univerzumának gyönyörű környezetét, a növény- és állatvilággal. A Frontiers of Pandora azonban nem mindenhol tűnik teljesen eredetinek.

A Ubisoft Forward bemutatójának egyértelmű fénypontja, az Avatar: Frontiers of Pandora egy hosszú, 6 perces gameplay trailert kapott. Igaz, még mindig rengeteg CG-vágóképet szőttek a tényleges játékmenet pillanatai közé. Azonban a trailer a rajongóknak egy alapos betekintést nyújtott a játék bizonyos elemeibe. Habár ezek az elemek a Far Cry-rajongók számára kissé ismerősnek tűnhetnek.

 

Far Cry-spinoff lesz az Avatar: Frontiers of Pandora?!

 

Az Avatar: Frontiers of Pandora általános játékmenetének felépítése úgy tűnik, hogy nagyon is követi a Far Cry-t. A játékosok egy kiterjedt nyílt világba csöppennek. Azt a feladatot kapják, hogy első személyű perspektívából számoljanak le egy gonosz szervezettel, amely táborokat épített az egyébként gyönyörű tájon. Útközben a játékosoknak helyi frakciókat kell bátorítaniuk, hogy fogjanak össze a gonosz szervezet elleni harcban.

De ez csak a kezdet. A játékmechanika nagy része szinte egyenesen a legutóbbi Far Cry játékokból van átvéve. A trailer egyik pillanatában, amikor a játékos karaktere egy RDA létesítményt fosztogat, íjjal és nyíllal lövöldözve csúszik a padlón.

Ha nem a kék karok tartanák az íjat, néhány rajongó azt hihetné, hogy ez a jelenet a Far Cry 6 egyik jelenete, és ez az összehasonlítás csak erősödik az emberi fegyverek, például a támadó puskák és a shotgunok bevezetésével.

A gameplay trailer narrátora azt is bejelenti, hogy a játékban nagy hangsúlyt kap a crafting. Ez lesz az elsődleges módja a játékos-karakter és a fegyvereik fejlesztésének. Ezeket a frissítő és kézműves anyagokat növények és vadon élő állatok betakarításával lehet megtalálni, ami megint csak otthonosan mozog egy Far Cryban.

Az Avatar: Frontiers of Pandora azonban nem egy egyszerű Far Cry-klón. Bár kétségtelenül sok mindenben osztozik a Far Cry-val, a játék nem nélkülözi a saját egyedi jellemzőit és mechanikáit. A legnagyobb különbség a Far Cry és a játék között az, hogy az utóbbi a légi harcra összpontosít. Míg a Far Cryban már évek óta szerepelnek a légi járművek, általában nem képezik a játékmenet fontos részét, az Avatar: Frontiers of Pandorában azonban úgy tűnik, hogy ez a játékélmény felét teszi ki.

Forrás: YouTube

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu