A Call of Duty az élő szolgáltatású játékok között lemaradásban van!

Az Activision Blizzard Kingnek valamit tennie kell, mert egy bizonyos szemszögből vizsgálva a Call of Duty utcahossznyira van a többi élő szolgáltatású (live service) játéktól.

 

Miközben az angol kiejtésében egy rasszista kifejezésre hasonlító Nickmercs-botrányban van a játék (eltávolított skinek), a franchise fizetős játékokat és free-to-play megoldást egyaránt kínál. Viszont mindegy, hogy a Treyarch, Sledgehammer, Infinity Ward hármas által fejlesztett játékokról, esetleg a Raven Software-nél (is) készülő Call of Duty: Warzone-ról van szó, mindegyikben van hiányosság, ugyanis felhasználói tartalmakat nem látunk bennük. A franchise már négy éve belépett a live service megközelítésbe a 2019-es Call of Duty: Modern Warfare-rel, ugyanis innentől kezdve ingyenes pályák és játékmódok vannak a fizetős kozmetikus tárgyakért cserébe.

Viszont nincs olyan, hogy egy másik játékos pályáját használhatjuk. Eközben például a Fortnite Creative jóvoltából az Epic Gamesnek köszönhetően akár Among Us-féle játékmódokat, vagy a Call of Duty-hoz hasonló pályákat emelnek át a battle royale-ba a Zombies módból. Az Electronic Arts is próbálkozik ilyesmivel, és azért a Battlefield a CoD közvetlen riválisának tekinthető. A Battlefield 2042 bár hibásan, illetve tervezésileg megkérdőjelezhető állapotban jelent meg, a felhasználók gyorsan megkedvelték a Battlefield Portalt, ugyanis a régebbi részek tartalmait itt el lehet érni, és a kreatívabb elmék akadálypályákat, vagy akár bújócskát is létre tudtak hozni. A Halo Infinite és a Forge mód is hasonló érdekességeket hozhat össze.

És ez csak néhány példa, amit fel lehet hozni. Az Activision Blizzard King ezzel ellentétben szimplán kiirtotta az internetről azt a kevés rajongói tartalmat, amit a felhasználók összehoztak (elég a 2009-es Call of Dutty: Modern Warfare 2 multiplayerének rajongói remasterére gondolni), ami nem biztos, hogy a megfelelő megközelítés. Az pedig, hogy a Call of Duty: Black Ops III mod, ami PC-n megvédte a hackerektől a játékosokat, és ezt is eltávolíttatta Bobby Kotick kiadója, nem tudjuk ízlésesen kommentálni.

Ki kell mondani: az Activision Blizzard King beszűkült látásterű (mert az Overwatch 2 is hasonlóan korlátozott…).

Forrás: GameRant

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu