Assassin’s Creed: Bloodstone: meglepő történelmi korszakot választottak ehhez az AC-képregényhez!

A Ubisoft Assassin’s Creed franchise-a folyamatosan fejlődik. Az elkötelezett rajongók mindig izgatottan várják, hogy hova lép a sorozat legközelebb, de a Bloodstone mindenkit meglepett.

 

 

Az először 2007-ben megjelent eredeti Assassin’s Creed, amelynek főszereplője Altaïr Ibn-LaʼAhad volt, bár nem volt tökéletes, ideális kiindulópontja volt egy olyan franchise-nak, amely hamarosan a Ubisoft egyik legjövedelmezőbb játékává vált. Most az Assassin’s Creed: Bloodstone-nal új területre merészkedett a széria.

Az Assassin’s Creed franchise 16 évvel ezelőtti megjelenése óta a videójáték-ipar abszolút mamutjává nőtte ki magát. Számos folytatást, képregény- és regényadaptációt, filmet és még sok mást produkált.

A franchise egyik legerősebb erénye, legalábbis a történet szempontjából, hogy bármilyen irányba el tud fordulni. Szinte végtelen lehetőségekkel, bármelyik történelmi korszakban – legyen az az ókori Egyiptom, Görögország, az angolszászok, vagy mint a hamarosan megjelenő mobiljáték, az Assassin’s Creed: Jade esetében, az ókori Kína. Ezzel el is érkeztünk a nap témájához. Ugyanis a sorozat egyik viszonylag friss leágazása a vietnami háború idején játszódóik!

A Les Deux Royaumes kiadónál megjelent Assassin’s Creed: Bloodstone egy kétrészes képregény, amelyet Guillaume Dorison írt és Ennio Bufi illusztrált.

Az Assassin’s Creed: Bloodstone története 2017-ben játszódik Japánban, Tokióban. Tomo Sakagawa történetét követi nyomon, aki újraéli Alekszej Gavrani, a Szovjetunió egykori bérgyilkosa, az Assassin Brotherhood tagjának emlékeit. Gavranit a CIA bérelte fel a vietnami háború idején, hogy nyomozzon a második világháborús történelmi személyiség, Boris Pash után.

„Tomo egy japán bérgyilkos sejt egyik legfiatalabb tagja. Inkább hacker-technikus, mint tapasztalt harcos, és egy svájci klinika által üzemeltetett adatokkal való tömeges visszaélést azonosít” – olvasható a Bloodstone szinopszisában.

Ez folytatódik: „Nyomozása nyomán egy másik orgyilkos sejt nyomába ered, amely egy, a vietnami háború idején kezdeményezett projektet akar végrehajtani. Alekszej Gavrani emlékeit kutatva. Egy bérgyilkos, akit a CIA alkalmazott a hidegháború idején. Tomo felfedezi egy bizonyos Boris Pash kísérleteit…”

A rajongók a Redditen vitatták meg az Assassin’s Creed: Bloodstone-t. Néhányan már most remélik, hogy a képregényből egyszer majd videójáték-kiadás is készül.

Az Assassin’s Creed: Bloodstone – The Complete Collection hazánkban egyelőre nem elérhető, de külföldről megrendelhető.

Forrás: Amazon, Reddit

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu