Két újabb évre eltűnik az E3, talán végleg!?

2023-ban elmaradt az E3-ként rövidített Electronic Enterrtainment Expo (vagy 2021-ben Electronic Entertainment Experience), és most már fix, hogy 2024-ben és 2025-ben is el fog maradni az ESA (Entertainment Software Association) rendezvénye. Eljárt felette az idő?

 

Idén már az év elején hallottuk, hogy sem a Sony, sem a Nintendo, sem a Microsoft nem fog részt venni a ReedPop által megrendezni kívánt összejövetelen (ugyanis nem az ESA akarta közvetlenül kivitelezni az E3-at), de a Sony és a Nintendo kapcsán régóta közismert volt, hogy külön utat járnak (a „kékek” a State of Play és a PlayStation Showcase-szel, a japán cég pedig a Nintendo Directtel), viszont a Microsoft távolmaradása tűnt meglepőnek, mert ők szinte mindvégig ott voltak az E3 mellett, ahogy a Ubisoft is.

Végül jött a bejelentés: idén végül nem volt E3, de már ott bizakodott az ESA és a ReedPop, hogy 2024-ben vissza fog térni a rendezvény. Csakhogy Los Angeles turisztikai bizottsága (a Los Angeles Convention Centerben szokták megtartani az E3-at!) elszólta magát: a jelentés 21. oldalán a lefoglalt éjszakák száma mellett ott egy megjegyzés: „A 2024-es és 2025-ös E3 törlések is beleértendőek”. És ezt úgy lazán odabiggyesztik a prezentációba. Úgy tűnik, hogy a ReedPop lényegében jó előre lefújta a rendezvényt, hogy alaposan újragondolja az egészet.

Vagy egészen egyszerűen Geoff Keighley rendezvénye, a Summer Games Fest át tudta venni az E3 helyét, és mivel a szervező áll a The Game Awards mögött, megvannak a kapcsolatai, és képes volt modernebb elképzeléssel ugyanazt prezentálni, amit eddig az E3-on láthattunk. Most már az internet szerves része a játékiparnak (és annak sajtójának), így nincsen az, hogy az országból több zsurnaliszta kirepül az Egyesült Államokba, hogy ott egy tonna képet készítsen és infókat gyűjtsön, amit a hazai sajtó végül oldalok tucatjain le tud közleni. Ma már nincsen nyomtatott játékújság (pedig a szerkesztőségünkben lényegében mindenki megfordult ilyenben).

Úgyhogy talán búcsút kell vennünk az E3-tól. Végleg.

Forrás: PSU

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu