A Star Wars KOTOR remake végre nagyobb hangsúlyt fektetne a Jedi Kódexre?

A Star Wars: Knights of the Old Republic remake-je régóta várt játék a rajongók körében, amely nagyobb hangsúlyt fektethet a Jedi Kódexre, mint az eredeti játék. Az eredeti Star Wars: Knights of the Old Republic általában az egyik, ha nem a legjobb Star Wars játéknak számít. Ennek ellenére sok olyan részlet van a játékban, amelyet frissíteni lehetne a tervezett remake-ben.

 

A Star Wars univerzumban a Jedi Kódex gyakran említésre kerül a karakterek által. Attól függően, kit kérdezünk, a Kódex vagy irányelveket jelent arra, hogyan legyen jó Jedi valaki, vagy szigorú szabályokat. Bár a filmekben gyakran említik, maga a Kódex nem kerül bemutatásra a nézőknek, és először teljes egészében a játékban hallhatjuk. A Star Wars: Knights of the Old Republic története alapján a tervezett remake kiemelheti a kódex fontosságát olyan módon, ahogy az eredeti nem tudta.

A Star Wars: Knights of the Old Republic története könnyen az egyik legjobb BioWare alkotásnak tekinthető, mivel egyszerű és bonyolult is egyszerre. Ebben a klasszikus játékban egy olyan katona irányítását vesszük át, aki az Öreg Köztársaságban szolgál és erőérzékeny. A játékos karaktert végül elviszik a Dantooine-on lévő Jedi Akadémiára, ahol megtanítják neki az Erő használatát. Itt hallják először teljes egészében a Jedi Kódexet a Star Wars rajongói. Dantooine-on a játékosoknak körbe kell járniuk a területet és fel kell venniük a Jedi Kódex darabjait különböző nem-játékos karakterektől. Ahhoz, hogy befejezzék ezt a részt és továbbhaladjanak, meg kell jegyezniük az egész kódexet és el kell mondaniuk egyik Mesternek. Később találkozhatnak ennek az ellentétével is, a Sith Kódex formájában. Azonban amint túljutnak Dantooine-on, nincs szükségük arra, hogy bármilyen módon betartsák azt.

Ez valami olyasmi, amit elvileg javíthatna a Star Wars: Knights of the Old Republic tervezett remake-je. Amióta bejelentették, hogy problémás volt a KOTOR remake fejlesztése. Tavaly úgy hírlett, hogy a Star Wars: Knights of the Old Republic remake fejlesztői cseréltek, és az egyik ok, amit említettek, az volt, hogy a játékot látványosabbá akarták tenni. Ha ez igaz, a Jedi Kódex részek a legtöbbet profitálhatnának ebből a fókuszváltásból.

Az eredeti játékban a Jedi Kódex nem játszik olyan nagy szerepet a fő történetben, mint amennyire az ember gondolná. A Star Wars: Knights of the Old Republic tele van csodálatos karakterekkel, de a különböző Jedi karakterek, akikkel találkozunk, nem igazán szólnak be nekünk a Jedi Kódex miatt.

Forrás: GameRant

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu