Meglepően olcsón jutott hozzá az Embracer Group a Gyűruk ura-jogokhoz!

Tavaly nyáron jutott hozzá a svéd, nemrég leépítéseket bejelentő konglomerátum a Gyűrűk ura jogaihoz, de eddig nem tudtuk, hogy mennyit fizettek értük.

 

A Variety számolt be arról, hogy az Embracer Group az éves üzleti jelentésében elárulta, hogy mekkora összeget kellett fizetni a világ talán legismertebb fantasy franchise-áért. A Saul Zaentz Company-nek kb. 4,2 milliárd svéd koronát, azaz kb. 395 millió dollárt fizetett az Embracer, és a jogokkal filmeket, videojátékokat, társasjátékokat, repicuccokat (merchandise), vidámparkokat, és előadásokat készíthet a cég, de a csomag felbecsült értéke kb. 2 milliárd dollár volt! Ennek ötödéért behúzták Lars Wingeforsék a jogokat…

Matthew Karch, a nemrég kinevezett ideiglenes operatív igazgató is kimondta, hogy a Gyűrűk ura jogokból az egyik legnagyobb videojátékos franchise-ot akarja az Embracer létrehozni, és ez lesz az egyik fő céljuk a jövőben, és mivel nemrég elindították a vállalaton belüli átstruktúrálást, több erőforrásuk lesz ennek megvalósítására: „Miénk a Gyűrűk Ura, és tudjuk, hogy nagyon jelentős módon kell kihasználnunk, és a világ egyik legnagyobb játékos franchise-ává kell tennünk, és ez nyilvánvalóan olyasmi, amit meg is fogunk tenni. Ez sokkal jobb felhasználása az erőforrásoknak, mint néhány más projekt, amin néhány csapatunk dolgozott. Ha együtt dolgozunk, megvannak ezek a lehetőségek, és nagyon izgatottak vagyunk, hogy ezt viszonylag gyorsan munkába tudjuk állítani.”

Rajtuk kívül két Gyűrűk ura-játékról hallottunk már. A törpék túlélésére koncentráló The Lords of the Rings: Return to Moria valamikor ősszel fog megjelenni, és az Amazon Games újra egy MMO-t készít, de ezúttal nem egy kínai techcéggel teszi (korábban ugyanis ilyen együttműködés volt, de végül nem valósult meg a projekt). Ezeken túl pedig biztos, hogy az Embracer Group elkezdte a cégen belül több leányvállalatának adni az ukázt, hogy Tolkienre fel. Például a Gearbox lehet a kivétel, mert a Borderlands fejlesztőiből eléggé nehezen néznénk ki, hogy ezzel foglalkoznának…

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu