Egy ikonikus horrorfilmes sztárt is meghallgattak anno Luke Skywalker szerepére!

MOZI HÍREK – A Rémálom az Elm utcában főszereplője, Robert Englund meghallgatáson jelentkezett Luke Skywalker szerepére. Sőt, a sikertelen meghallgatása szerepet játszott abban, hogy Mark Hamill kapta a szerepet.

 

 

A horror ikon Robert Englundnak olyan kapcsolata van Luke Skywalker karakterével, amiről talán nem is tudtál. Sok évvel a Rémálom az Elm utcában előtt Englund beugrott a Star Wars meghallgatására. Persze eredetileg nem ez volt az a film, ami miatt beugrott. Englund először csak azért volt az épületben, ahol a meghallgatásokat tartották, mert Francis Ford Coppola Apokalipszis most! című filmjének egyik szerepére vágyott. Englund elmagyarázta:

„Sikerült elolvasnom egy csempészett forgatókönyvet, és könyörögtem az ügynökömnek, és mindent megpróbáltam, amit csak tudtam, minden szálat megmozgattam, hogy bejussak az Apokalipszis most! meghallgatására. Bejutottam oda, és a használtruha boltos, katonai használt ruháimban voltam, és teljesen lebarnultam, hosszú szőke hajjal. És egy pillanatra azt hitték, hogy talán alkalmas vagyok a szörfös szerepére.”

Englund mint Lance – vagy egyenesen Kilgore ezredesre gondolt?! Ezt majdnem olyan nehéz elképzelni, mint Han Solo vagy Luke Skywalker szerepében. Végül Englund nem került be a filmbe. Azonban, amíg ő az épületben volt, egy castingügynök úgy gondolta, hogy tökéletes lenne egy „űrfilmhez, amit a folyosó túloldalán forgattak”.

 

Robert Englund és Luke Skywalker története

 

Englund tehát átment, és a meghallgatási lapok egyik neve felkeltette a figyelmét. „Micsoda név! Soha nem hallottam még ezt a nevet; nem tudtam, mit jelent, csak a világ legkirályabb neve, Luke Skywalker”. Karakterszínészként Englund sosem gondolta, hogy a szerep neki való.

Ahogy Englund a People magazinnak elmondta, a meghallgatása, hogy egy messzi-messzi galaxisban szerepelhessen, nem volt olyan izgalmas, mint ahogy azt egyesek gondolnák. „Csak egy Polaroidot készítettek rólam”. Azonban visszament a lakásába, ahol, na, ki más lehetett volna ott, mint Mark Hamill? A leendő Luke Skywalker éppen Heinekent ivott és Bob Newhartot nézett, amikor Englund mesélt neki a szerepről. Ez késztette Hamillt arra, hogy telefonon hívja fel az ügynökét.

„Most az ügynöke, azt hiszem, már felajánlotta neki a szerepet” – emlékszik vissza Englund. „És lehet, hogy ez igaz, nem tudom, de azt tudom, hogy Mark még nem hallott róla. Én pedig szóltam neki róla, és ő felvette a telefont. Ez a történet.”

 

Találkozás Freddy Kruegerrel

 

Robert Englund megosztja saját kísérteties találkozását is Freddy Kruegerrel. A horror ikon, aki 1984 óta többször is megformálta a Rémálom az Elm utcában gonosztevőjét, ugyanabban az interjúban egy olyan esetről is mesélt, ami „beleégett” az emlékezetébe. Miközben új dokumentumfilmjét népszerűsítette, Englund mesélt arról a hátborzongató pillanatról, amely a franchise első filmjének forgatása közben történt.

Mivel gyakran éjszaka is forgattak, időnként jelmezben pihent le. Az egyik ilyen alkalommal, hirtelen ébredés után, elfeledkezve róla, hol is van és mit is csinál, szinte szívbajt kapott, amikor meglátta a saját Krueger-külsejét a tükörben! Englund elárulta, hogy bár rémálmai nincsenek emiatt, de ez egy olyan pillanat, amelyet időnként újra átél: „néha éjjelente” eszébe jut.

Forrás: People (1, 2)

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu