Harrison Ford elárulta, miért nem tartja hősnek Indiana Jones karakterét!

MOZI HÍREK – Harrison Ford nem tartja hősnek a figurát – most megosztja saját felvilágosító nézőpontját Indiana Jones karakterének természetéről.

 

 

Harrison Ford kitárulkozott saját, egyedi nézőpontjáról Indiana Jones karakterével kapcsolatban. Elmagyarázta, hogy miért nem tekinti a kalandvágyó régészt tipikusan egyfajta filmes hősnek. Ford először az 1981-es Az elveszett frigyláda fosztogatói című filmben öltötte magára ifjabb Henry Jones bőrdzsekijét és fedoráját. Később három folytatásban is eljátszotta a szerepet, amelyek 1984-ben, 1989-ben és 2008-ban jelentek meg. (Valamint Az ifjú Indiana Jones egyik epizódjában, ám erről illik udvariasan hallgatni.) Az utolsó felvonás 15 év kihagyással érkezik és véget vet Jones kalandjainak.

Miközben a közönség az Indiana Jones és a sors tárcsája június 30-i bemutatójára készül, Ford az Entertainment Weeklynek nyilatkozott arról, hogyan látja a karaktert több mint négy évtized után.

A színész azt állította, hogy egyáltalán nem használná a „hős” szót Indiana Jones jellemzésére. Reméli, hogy mások Indyt csak egy átlagos embernek látják, aki rendkívüli körülmények közé került. Ahogy a színész maga fogalmazott:

„Egyáltalán nem használom a hős szót, mert szerintem rossz irányba indít el minket. Évek és évek és évek óta azt mondom, hogy egy hétköznapi embert akarok játszani [rendkívüli körülmények között], aki történetesen jól viselkedik mások javára.”

 

James Mangoldnak Harrison Ford Star Wars titkaira fájt a foga?!

 

Mivel a stúdióval töltött ideje potenciálisan a végéhez közeledik, az Indiana Jones és a sors tárcsája rendezője, James Mangold elárulta, hogy Harrison Fordot Star Wars-titkokért faggatta a korábbi projektjükkel kapcsolatban. Mielőtt átvette volna a franchise rendezőjétől, Steven Spielbergtől az irányítást, Mangold és Ford korábban együtt dolgoztak A vadon hívása 2020-as adaptációján. Ennek a Logan rendezője volt a producere.

A projektben kialakult kapcsolatuk vezetett oda, hogy Ford ajánlotta Mangoldot Spielbergnek és a Lucasfilm vezetőjének, Kathleen Kennedynek, hogy vegye át az utolsó Indiana Jones-kaland irányítását.

Egy friss interjúban Mangolddal beszélgettek az Indiana Jones és a sors tárcsája kapcsán. Amikor a rendezőt arról kérdezték, hogy korábban együtt dolgoztak A vadon hívásán, a rendező megerősítette, hogy ő és Ford számos dolgot megvitattak azon a forgatáson. Többek között az Indiana Jones-franchise jövőjét is. Valamint kifaggatták Han Solo színészét, hogy betekintést nyerjenek a Star Warsba. Íme, mit mondott minderről Mangold:

„Nyilvánvalóan nem lehet egész éjjel forgatni a Santa Clarita-völgy közepén, várni, hogy a világítási beállítások befejeződjenek, és nem lehet nem elkezdeni Harrison Fordot őrült Star Wars- és Indy-kérdésekkel faggatni. Valamikor hajnali 2 körül elkezdett mesélni arról, hogy mire gondolnak legközelebb, és min dolgoznak. Nem tudtam, hogy a végén én leszek az [akit felkérnek a rendezésre].”

Forrás: Entertainment Weekly, SCRDN

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu