Indiana Jones 5: vajon hogyan teljesít majd a nyitóhétvégén?

MOZI HÍREK – Az Indiana Jones 5  világméretű bevételi előrejelzései teljesebb képet festenek a nyitóhétvége pénzügyi kilátásairól.

 

 

Az Indiana Jones 5 (vagyis Indiana Jones és a sors tárcsája) világméretű bevételi előrejelzései sokat mesélnek arról, hogy Indy utolsó kalandja milyen jól teljesít majd, ha megérkezik a mozikba. Ez a film lesz Harrison Ford utolsó kiruccanása a címszereplő kalandor szerepében, aki keresztlánya, Helena Shaw (Phoebe Waller-Bridge) oldalán a mitikus Antiküthérai tárcsára vadászik. A film az eddigi legdrágább Indiana Jones-mozi. A becsült költségvetése körülbelül 295 millió dollár…

A Deadline szerint az Indiana Jones és a sors tárcsája hétvégi bemutatójával 140 millió dollárt fog keresni a világ mozipénztárában.

Ebbe beletartozik a hazai nyitóhétvége is, amelyet 65 millió dollárra prognosztizálnak. Ez alapján úgy tűnhet, hogy sokan mennek majd a mozikba, hogy megnézzék az Indiana Jones és a sors tárcsája című filmet. Ám az előre jelzett bevételek csak töredékét teszik ki a hatalmas költségvetésnek.

Az Indiana Jones és a sors tárcsája amerikai bemutatójára vonatkozó bevételi előrejelzések szerint alacsonyabb nyitást ígér, mint a 2008-as Kristálykoponya királysága. Utóbbi a nyitóhétvégén 100 millió dollárt keresett belföldön. A film végül kasszasiker lett, világszerte 790,7 millió dolláros bevételt hozott 185 millió dolláros költségvetéssel szemben. Mindezt annak ellenére, hogy a franchise rajongói kritikával illették. Sokak szerint ez volt a legrosszabb Indiana Jones-film.

A májusi cannes-i filmfesztiválon bemutatott vegyes kritikák ellenére az Indiana Jones 5 még mindig izgalmas és kielégítő lezárása lehet a franchise-nak. Azonban a film státusza, mint a legdrágább Indy-mozi, azt jelenti, hogy elképesztően sok pénzt kell majd keresnie a kasszáknál.

A marketingköltségek és a moziknak a bevételből való részesedése miatt az Indiana Jones és a sors tárcsája filmnek akár 800 millió dollárt is meg kell termelnie világszerte csak ahhoz, hogy nullszaldós legyen!

Egy 140 millió dolláros nyitóhétvége világszerte jó jel lehetett a franchise korábbi filmjei számára. Azonban az Indiana Jones és a végzet tárcsája kasszasikere nem biztos, hogy jó előjel lesz. Mivel ez a film lesz Indy utolsó kalandja, a közönségnek nem kell aggódnia, hogy a franchise idő előtt véget ér, ha nem teljesít jól. Azt is korai lenne megmondani, hogy a film összességében mennyit fog keresni. Különösen, ha a nézők végül élvezni fogják a filmet. Hiszen mégiscsak ez a legfontosabb.

Forrás: Deadline

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu