Elhunyt a Beyond Good & Evil 2 kreatív rendezője

Emile Morel mindössze negyven éves volt, amikor (ismeretlen okból kifolyólag) elhagyta az élők világát…

 

A Ubisoft játéktervezőjeként Emile Morel nemrég kapta meg a feladatot a francia kiadótól, hogy az évek óta bejelentett Beyond Good & Evil 2-t (innentől csak BG&E2) valahogy elvezesse kreatív rendezőként a célvonalig. Mivel a franchise alkotója, Michel Ancel évekkel ezelőtt maga mögött hagyta a játékipart a francia céget súlyosan érintő szexuális zaklatások közepette, így nem volt egyszerű a dolga, hiszen Ancel a vadvilággal foglalkozik (de az abból tervezett, PlayStation 4-re már kilenc éve bejelentett játékkal, a WiLD-dal már ő sem…).

Greg Hermittant, a Ubisoft Montpellier producere a LinkedInen közölte, hogy kollégája elhunyt: „Nyugodj békében, kedves Emile Morel. Olyan nagyszerű és kedves partner voltál a Ubisoftnál töltött évek alatt. Hálás vagyok, hogy annyi projektben dolgozhattam veled. Még a legnehezebb időkben is mindig az a gondoskodó és támogató ember maradtál, aki voltál a gyönyörű pozitív gondolkodásoddal. Biztosíthatlak, hogy folytatjuk a munkádat.”

Hozzá csatlakozott M. Gabrielle Shrager is, aki a BG&E2 korábbi narratíváért felelős rendezője volt: „Több mint egy évtizeden át volt egy nagyra becsült kolléga a Ubisoft Montpelliernél. Nevettünk és sírtunk jó és rossz időkben, és rengeteg nagyszerű játékot hoztunk össze együtt. Emile nagyon büszke volt a Beyond Good and Evil 2-re, a Space Monkeys-ra és a csapattársaira. Nagyon hiányozni fog.”

Morel LinkedInje szerint közel négy évig az Eden Gamesnél dolgozott (az Alone in the Darkban és a Test Drive Unlimited 2-ben felbukkan a neve a stáblistában), mielőtt 2009-ben csatlakozott volna a Ubisofthoz, ahol például a The Adventures of Tintinen és a Rayman Legendsen dolgozott volna. A Kotaku (https://kotaku.com/beyond-good-evil-2-ubisoft-montpellier-assassins-creed-1850164420) szerint a Ubisoft Montpelliernél a munkaügyi vizsgálatok (sokan kiégtek és betegszabadságot kértke…) során történő kavarodás jóvoltából lett a BG&E2 kreatív rendezője, de előtte ugyanígy, de kisegítői posztban már dolgozott a már több mint 15 éve fejlesztés alatt (nem?) álló játékon.

Nyugodjék békében.

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu