Korlátozza a Microsoft az Xbox Live Gold-Game Pass Ultimate átalakítást

Cserébe viszont egy éveken át kedvező ajánlatot visszahozott a redmondi cég.

 

Az Xbox Game Pass elindítása úta a dörzsöltebb felhasználók kihasználhattak egy kiskaput, amit a Microsoft egészen idáig itt hagyott nekik, és ezen keresztül nagyon olcsón érhették el az előfizetés drágább szintjét, az Xbox Game Pass Ultimate-et. A Microsoft korábban megígérte, hogy az Xbox Live Gold előfizetéseket 1:1 arányban lehet átalakítani a drágább Game Passra. Így akár három évi Xbox Live Goldot egyetlen Game Pass Ultimate kóddal át lehetett alaítani XGPU-előfizetésre. Hat éven keresztül ez a rendszer működött is.

Most viszont az 1:1 arányt 3:2-re változtatta a Microsoft, olvashatjuk a weboldalukon. Úgyhogy egy kicsit visszavágta a kedvező ajánlatot a cég, de egy három éves Xbox Live Gold előfizetést kb. 150 dollárért meg lehet venni, és így is két évi Xbox Game Pass Ultimate-et kapunk három év helyett, ami kb. fele annyi lenne, mintha a trükk nélkül vásárolnánk meg az előfizetést. Az időzítés pedig egyáltalán nem tűnik véletlennek.

Két hónap múlva meg fog jelenni az Xbox Game Studios idei nagy reménysége, a Starfield Todd Howardéktól (Bethesda Game Studios), ami értelemszerűen Xbox Series-re és PC-re fog csak megjelenni a Game Passon túl. Így akarja az Xbox Game Passra terelni a Microsoft az előfizetőket, mert ennek az előfizetői tábora növekedni fog idővel, és így a legújabb Xbox-címek a megjelenésüktől kezdve elérhetőek (akár a felhőből futtatva). Igaz, nemrég történt áremelés, így az új előfizetőknek többet kell fizetni az Xbox Game Passért (erről nemrég írtunk, és az Xbox Series X is hasonlóan többet kóstál).

Cserébe viszont visszatért az 1 dolláros (euróból számítva is kb. 400 forintos) Game Pass-ajánlat az új előfizetőknek, de ezúttal csak PC-n és Ultimate-en, konzolon pedig nem, ami érthető, mert Phil Spencer, az Xbox-vezér szerint PC-n van legnagyobb növekedés az előfizetői táborban.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu