Harrison Ford immár Disney-csúcstartó – 24 éves rekordot döntött meg Indy szerepében!

MOZI HÍREK – Az Indiana Jones és a sors tárcsája nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, de Harrison Ford Disney-rekorddöntővé vált miatta.

 

 

Az Indiana Jones és a sors tárcsája talán nem döntött rekordokat, ami a kasszasikereket illeti. Ám a megkésett folytatással Harrison Ford saját rekordot döntött. Annak ellenére, hogy sok kritikus már az Indiana Jones és a kristálykoponya királyságában, 15 évvel ezelőtt nevetségesnek érezte a szerepét, Ford visszatért egy utolsó kiruccanásra. Az „öreg Indy” az, akinek köszönhetően Ford saját Disney-rekordot állított fel.

Harrison Ford egyszer azzal viccelődött, hogy milyen lenne, ha 80 évesen még mindig Indiana Jones-t játszaná, és most volt alkalma megtudni.

Ezzel egyúttal ő lett a legidősebb színész, aki valaha Disney-filmet vezetett. Felülmúlta azt a 24 éves rekordot, amelyet Richard Farnsworth állított fel az igaz történeten alapuló David Lynch-filmben, Az igaz történetben. Farnsworth akkor 79 éves volt, alig valamivel fiatalabb, mint Ford. Utóbbi 80 volt, amikor az új Indy-filmet forgatta.

A sors tárcsája nem zárkózik el attól a ténytől, hogy Indy már nem az a középkorú férfi, aki volt, amikor a mozivásznas kalandjai elkezdődtek. Ford némi pátosszal játssza a szerepet. Többször is elismeri, hogy rossz térdei, gyenge vállai és számos más, az öregség okozta panasza miatt nem kellene azokat a dolgokat csinálnia, amiket csinál.

 

Harrison Ford vajon büszke lehet utolsó kiruccanására a szerepben?

 

A bejelentés pillanatától kezdve sokan kételkedtek abban, hogy Harrison Ford nyolcvanévesen is meggyőző tud-e lenni Indiana Jones szerepében. Hamarosan kiderült azonban, hogy a film nem próbálja majd másnak mutatni a kalandort, mint amilyen idős. A maga részéről Ford úgy vetette bele magát a kaszkadőrmunkába, mint egy feleannyi idős férfi. Ez oda vezetett, hogy a színész egy időre kiesett a játékból, amikor a film néhány harcjelenetének próbája közben megsérült a karja.

Indiana Jones esetében azonban ennél tovább nem jutott, mivel Ford egyértelművé tette, hogy – annak ellenére, hogy az utolsó pillanatban esetleg még többet ígért a film végén – nem szívesen teszi le egyik legikonikusabb szerepét.

Bár a film a jegypénztáraknál alulteljesített, a közönség több mint boldog volt, hogy Indy egy utolsó epikus kalandban részesül, amely sok szempontból lezárja a karaktert.

Szó volt arról, hogy az Indiana Jones-univerzum más ágai is kibontakozhatnak. Például egy, a fiatalabb éveire épülő tévésorozat, vagy akár egy spin-off, amelyben Phoebe Waller-Bridge újra eljátssza Helena szerepét. Ám úgy tűnik, hogy a Lucasfilmet a belátható jövőben túlságosan leköti a Star Wars-franchise.

Forrás: IMDB

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu