Így reagált Harrison Ford, amikor először meglátta Indiana Jones ikonikus jelmezét! [VIDEO]

MOZI HÍREK – Mondhatjuk, Harrison Ford kevésbé lelkesen reagált jelmezére és kellékeire, amikor először mgelátta őket Az elveszett frigyláda fosztogatói forgatásán…

 

 

Nehéz elképzelni Indiana Jonest a védjegyévé vált „Fedora” kalap és ostor nélkül. Ám mielőtt ezek majdnem olyan ikonikussá váltak volna, mint maga a karakter, Harrison Ford komolyan kételkedett Indy jelmezének kiválasztásával kapcsolatban Az elveszett frigyláda fosztogatóiban. Még a legújabb kalandjában, az Indiana Jones és a sors tárcsája című filmben is Indy a megbízható ostorát pattogtatja a rosszfiúkra. Habár talán nem olyan hatásos az eredmény, mint a régebbi kalandjaiban, amikor nem egy szobányi fegyverrel állt szemben.

Visszatérve a rettenthetetlen régészt játszó Ford nemrég a GQ-nak beszélt arról, amikor először mutatták meg neki, hogy mit fog viselni Az elveszett frigyláda fosztogatóiban, és nem volt azonnal elragadtatva az ötlettől.

A vicces és rá nagyon is jellemző válaszát leleplezve így nyilatkozott:

„Úgy mutatták be nekem, mint a karakter egyik aspektusát az első filmben. Sok kérdésem volt ezzel kapcsolatban. Miért viselek bőrdzsekit a dzsungelben? Nincs itt meleg? Miért van nálam ostor? Mit fogok csinálni egy k*baszott ostorral? Meg fogom korbácsolni az embereket?”

A kezdeti fenntartásai ellenére Ford nem vitatkozott azzal, hogy bármit is viseljen, amit az 1981-es filmben kértek tőle. A többi pedig szó szerint történelem.

 

Indiana Jones volt Harrison Ford „élete szerepe”

 

Sok színész van, aki úgy vállal el egy filmszerepet, hogy nem is tudja, hová vezet. Miután az 1977-es Csillagok háborújában Han Solót alakította, Harrison Ford valószínűleg nem számított arra, hogy szinte azonnal egy újabb hatalmas franchise-hoz csatlakozik. Ám Az elveszett frigyláda fosztogatói pontosan ezt adta neki. Tekintve, hogy az eredeti Indiana Jones-trilógia kevesebb mint egy évtized alatt játszódott le, és az Indiana Jones és az utolsó keresztes hadjárat 1989-ben látszólag lezárta a dolgokat, A sors tárcsája megjelenése azt jelenti, hogy a franchise immár öt évtizedet ölel át.

Ezúttal azonban úgy tűnik, hogy Indy kalandozásai véget értek, Ford pedig elégedett azzal, ahogyan ez az egész nagy kaland alakult.

Forrás: CQ

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu