Lemondott a Z-generációnak szánt chatbott appjáról a Google?

TECH HÍREK – Ez a projekt nem egyenlő a Google Bard chatbottal, hanem ez egy másik elképzelés lehetett, amit állítólag az Alphabet, a Google anyacége törölt.

 

A Google Bard egyértelműen az OpenAI ChatGPT-je, illetve a Microsoft Bingje ellen kíván versenyre lépni, és hozzájuk csatlakozhat a későbbiekben Elon Musk is, aki régebben a mesterséges intelligencia fejlesztésének leállítását követelte, erre a minap előlépett a saját, szerinte a világ megértésére szánt projektjével, az xAI-val (X.AI-ként írtunk már erről is). Milyen kétszínű a Twitter tulajdonosa, ha ilyen rövid idő alatt aztán mégis ugyanazt csinálja, amit a többiek, holott nemrég még ellenezte azt.

A Google állítólag egy olyan applikáción dolgozott, ami a fiatalabb korosztályt célozta volna meg, írja a CNBC. Ez a korosztály azokat fedi le, akik az 1990-es évek közepén-végén születtek, de legkésőbb a 2010-es évek elején kezdték életüket (kb. 1997-2012 tartozik ide). A Google mesterséges intelligencia által meghajtott chatbotja Bubble Characters néven futott, és a site birtokába jutott belsős dokumentum szerint a felhasználók kiválaszthattak volna egy karaktert, akivel chatelhettek volna. Az appon a Google 2021 utolsó negyedéve (október-december) óta dolgozott, de ma már nincs a cég prioritásai között, mert sok csapattag át lett irányítva a Bardra.

Nem tudni, hogy a chatbot képes lett volna a fiatalabb korosztály hangnemében kommunikálni, vagy hogy az általuk kedvelt témákra lett volna behangolva, viszont a CNBC szerint további kérdéseket lehetett feltenni, és még párkapcsolati tanácsokat is adott azoknak, akik erre voltak kíváncsiak. Kérdéses az is, hogy vajon milyen fogadtatása lett volna a chatbotnak, és ez attól is függött volna, hogy a Google mikor adta volna ki, hiszen ha a ChatGPT-t megelőzte volna, talán nagyobb figyelem hárulhatott volna rá.

Talán a Google úgy gondolta, hogy nem lett volna mindenkinek megfelelő a hangnem vagy az információ, de ha a tapasztalatok és az eredmények be lettek építve a Bardba, akkor talán ez lehet a Bubble Characters szellemi folytatása.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu