Kiváló minőségben is megtekinthetjük a Sony csúfos 2006-os E3-as műsorát! [VIDEO]

Nem viccelünk: a Sony alaposan elrontotta a PlayStation 3-ra kihegyezett E3-as előadását, és több ponton is elhasalt a cég, ezzel tálcán kínálva a konzolgeneráció első felét a Microsoftnak (akik addigra már kiadták az Xbox 360-at).

 

Angol kifejezéssel cringe-nek lehetne mondani a Sony műsorát. Magyarul ez kínosként fordítható, de ennél nagyobb kudarcnak tekinthetjük az előadást. Először is, itt jelentette be a Sony, hogy mennyit kérnek el a PlayStation 3-ért. Az ár kiemelten fontos egy új konzol esetében, és itt bizony a Sony alaposan magasabbra tette a Microsoftnál, igaz, a Cell mikroprocesszor miatt technológiailag is kissé más szintet képviselt a két platform (sőt, a PlayStation 3-ban Blu-ray meghajtó volt, míg a Microsoft konzoljában DVD, és később az Xbox 360 befürdött a HD-DVD formátummal). A Sony később visszavágott a PlayStation 4-gyel (igaz, ott nem csak a kötelező Kinect miatt magasabb ár tett be az Xbox One-nak, hanem az eredetileg tervezett napi egyszeri kötelező internetkapcsolatos DRM is…).

Az E3-as prezentáció sok régebbi internetet mémet eredményezett. Hirai Kazuo, a Sony Interactive Entertainment elődjének, a Sony Computer Entertainmentnek egyik vezéregyénisége volt, és a műsorban bemutatta, hogy a PlayStation Portable-n (PSP-n) lehetett PS1-es játékokat futtatni. Ezzel semmi baj nincs, ám amilyen beleéléssel mondta ki a Namco játékának nevét (Ridge Racer), az már inkább poénos volt, és a csend előtte és utána felettébb kínosnak hat. Ide lehet még venni a nagy ellenséges rákos kommentet is (giant enemy crab), ami szintén oda vezethet, hogy a tenyerünkbe temetjük az arcunkat.

Ám a minőség kiváló 1080p-s felbontáson van, ami akkoriban még ritka volt. A NoClip segítségével rengeteg nem látott, vagy elfeledett játékból láthatunk akár zárt ajtók mögött tartott prezentációt (a Neverwinter Nights 2000-es és 2001-es E3-as bemutatója is ide tartozik; erről írtunk korábban), és mivel többszáz videokazettát digitalizálnak be a megőrzés érdekében, még érkezhetnek pikáns anyagok tőlük…

Forrás: VGC

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu