Cillian Murphy: „Jobb volt, hogy nem én lettem Batman”

MOZI HÍREK –  Cillian Murphy, aki korábban Batman szerepére is jelentkezett Christopher Nolan híres ” Sötét lovag trilógiájában, a GQ Magazine UK-nak adott interjújában elárulta, miért gondolja, hogy jobb, hogy a szerepet végül Christian Bale kapta meg.

 

Mielőtt Christian Bale elnyerte volna Batman/Bruce Wayne szerepét Christopher Nolan „A sötét lovag” trilógiájában, a rendező Cillian Murphyt, az „Oppenheimer” című film sztárját próbálta ki a szerepre. Mindkét férfi utólag elismerte, hogy Murphy sohasem jelentett komoly veszélyt arra, hogy elvegye a szerepet Bale-től. Murphy a GQ Magazine UK-nak adott nemrégiben interjújában elmondta, hogy „így volt a legjobb”, hogy Bale végül megkapta a hőn áhított szerepet.

 

„Úgy gondolom, így volt a legjobb, hiszen így Christian Bale alakítását kaptuk meg, aki csodálatosan alakította a szerepet” – nyilatkozta Murphy. „Sohasem tartottam magamat ideálisnak Batman szerepére. Számomra mindig Christian Bale volt az igazi Batman.”

 

Nolan szerint Murphy nem volt alkalmas Batman szerepére, de mégis meghívta próbajátékra, hogy a Warner Bros. vezetői láthassák, milyen tehetséges színész. A rendező eredetileg a film fő gonoszának, a Madárijesztőnek szerepét szánta Murphy számára, de Murphy nem volt akkoriban nagy filmsztár. A Batman-filmek régi szokása az volt, hogy a hősi gonosztevőt nagy sztár játssza, de Nolan ezt meg akarta változtatni.

 

„Mindenki annyira lelkes volt [Cillian] alakítását látva, hogy amikor azt mondtam nekik: ‘Rendben, Christian Bale lesz Batman, de mi lenne, ha Cillian játszaná a Madárijesztőt?’ nem voltak ellenvetések” – mondta Nolan nemrég az Entertainment Weeklynek.” Az összes korábbi Batman-gonosztevőt hatalmas filmsztárok játszották: Jack Nicholson, Arnold Schwarzenegger, Jim Carrey, és mások. Ez nagy lépés volt számukra, és tényleg csak a teszt alapján döntöttek. Szóval így lettél Madárijesztő.”

 

A Batman kezdődik volt az első Nolan és Murphy közös munkája. Két további Batman-filmben is eljátszotta a Madárijesztőt, majd mellékszerepet kapott az Eredetbenben és a „Dunkirk”-ben, mielőtt megkapta első Nolan-féle főszerepét az Oppenheimer-ben. Kiderült, hogy Murphy már majdnem egy évtizeddel Nolan életrajzi drámája előtt szemezgetett az elméleti fizikus szerepére.

A Vanity Fair egy nemrégiben megjelent cikkében Sam Shaw televíziós alkotó visszaemlékezett a WGN America Manhattan című sorozatának készítésére. A korabeli dráma ugyanazt a területet járta be, mint Nolan Oppenheimer-je, amikor az első atombomba megépítésére irányuló Manhattan Project erőfeszítéseinek történetét mesélte el Los Alamosban, New Mexicoban. Az elismert sorozat két évadon át futott 2014-ben és 2016-ban. Oppenheimer visszatérő szereplő volt a sorozatban, akit Daniel London játszott, de a sorozat írója, Lila Byock elmondta, hogy Murphy szerepelt a csapat kívánságlistáján.

„Amikor Oppenheimer szereposztásán dolgoztunk, számos különböző ötletet vizsgáltunk” – nyilatkozta Byock, majd hozzátette: „Egyértelmű, hogy Cillian Murphy rajta volt a listánkon.”

„Azt akartuk, hogy Oppenheimer egyszerre rendelkezzen egyfajta tagadhatatlan karizmával és színpadi jelenléttel, de ugyanakkor mintha egy másik hangszeren játszana” – nyilatkozta Shaw. „Valamilyen szempontból idegennek – vagy másnak – kellett lennie. Kitűnt a tömegből.”

Közel 10 évvel később Murphy végre Oppenheimer lett, és pályafutása legjobb kritikáit kapta. Nekünk kicsit árnyaltabb a véleményünk, a film kritikáját itt olvashatjátok.

Forrás: Vanity Fair

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu