Cillian Murphy Dr. Doom szerepére? A sztár elárulta a kulcsot hozzá, hogy elvállalja a Fantasztikus négyes szupergonoszának szerepét!

MOZI HÍREK – Cillian Murphy, az Oppenheimer sztárja, a rajongók egyik kedvenc választása a Fantasztikus Négyes gonoszának, Dr. Doomnak a szerepére, most pedig a Marvel is tudja, mit kell tennie, ha szeretnék őt megnyerni a szerepre.

 

Cillian Murphy, az Oppenheimer sztárja, hivatalosan is reagált a róla szóló rajongói híresztelésekre a Fantasztikus Négyes gonosztevőjének, Dr. Doomnak a szerepére, ezzel kulcsot adva a Marvel stúdiónak a szereposztáshoz, ha szeretnék. Murphy korábban eljátszotta a Madárijesztőt Christopher Nolan mindhárom Sötét Lovag-filmjében, ezzel valamiféle talizmánként hozva létre a kiemelkedő rendezői státuszt. Tekintettel a hírnévre – elkerülhetetlen, hogy a Fantasztikus Négyes rajongói gyakran szurkolnak neki, hogy az MCU-ban új típusú gonosztevőként tűnjön fel: a machiavellista szörny, Victor Von Doom.

A Happy Sad Confused Podcastban Josh Horowitz kérdezte Murphy-t a Dr. Doom szerepének lehetőségéről, ahol elárulta, hogy hajlandó lenne elolvasni egy forgatókönyvet, ha az elé kerülne:

„Igen, úgy értem, mindig… Mindig a forgatókönyvről van szó. Szóval, elolvasom… Ha valaki küld egy forgatókönyvet, elolvasom. És sosem tudhatod, mi derül ki… Ez az, amit szeretek ebben a szakmában… Nem volt elképzelésem vagy ötletem arról, hogy Chris [Nolan] felhív [2021-ben] [az Oppenheimerrel kapcsolatban], tudod, egyszerűen csak megtörténik, és ez az, ami ezt a szakmát olyan izgalmassá és vadá teszi…”.

Úgy tűnik, ha a Marvel Studios meg akarja adni a rajongóknak azt, amit akarnak, azaz, hogy Cillian Murphy játssza Dr. Doomot a még be nem jelentett Fantasztikus Négyes-filmben, akkor pontosan tudják, mit kell tenniük. Fogalmazzák meg a forgatókönyvet, adják Murphy kezébe, és azonnal megvan a lehetőség, hogy az aktuális generáció egyik legnagyobb színésze csatlakozzon az MCU-hoz. Ez a felelősség jelenleg Josh Friedmannél van, az Avatar: A víz útja forgatókönyvírójánál, aki átvette a feladatot Jeff Kaplantól és Ian Springertől. Friedman munkásságát figyelembe véve, olyan filmeken dolgozott, mint az Alapítvány és a Snowpiercer, így a Fantasztikus Négyes hangvétele jól illene Murphy színészi játékához.

Cillian Murphy évekkel ezelőtt kifejtette, hogy milyen szempontokat néz meg, mielőtt szerepet vállal egy képregényfilmbe.

A jó forgatókönyv mellett a megfelelő forgatókönyv is fontos. Ha a Marvel Studios a rajongók kívánságainak megfelelően szeretné bevonni Murphy-t, akkor vissza kellene nézniük, hogy mit szeretett a színész, amikor Nolan Batman Begins című filmjéhez csatlakozott. Bár az MCU fantasztikusabb, mint a Sötét lovag univerzuma, Murphy korábban már dicsérte Nolan realista hangvételét (via Vulture):

„A Batman Begins forgatása idején más volt a helyzet. Úgy gondolom, Chris [Nolan] érdeme, hogy létrehozta azt a filmtrilógiát. Véleményem szerint ezek a filmek nagyon is a valóságon alapultak… Ezekben a filmekben senkinek sem volt szuperképessége. Érted, mire célozok? Ez egy fokkal emelte a történetmesélés szintjét, ahol New York Gotham lett, és senki sem tett semmi varázslatosat. Batman a filmekben csak fekvőtámaszokat csinált és brit volt. Tehát ezt szerettem bennük.”

Ez némi problémát okozhat a Fantasztikus Négyes film kapcsán, amiben Murphy valóban eljátszhatná Dr. Doom szerepét, de Doomnak valójában reális veszélyforrást kellene jelentenie. A gonosz korábbi megjelenései túl teátrálisak vagy túlzottan túlvilágiak voltak, és bár Doomnak van egy eredeti különlegessége a külső megjelenése miatt, az uralom iránti vágya és a rettegett kisugárzása az, ami a szereposztási döntést és az írást kellene, hogy irányítsa. Nincs ok arra, hogy Doom ne alapuljon a valóságon, anélkül, hogy veszélybe sodorná az MCU Fantasztikus Négyes újraindításának képregényes szellemiségét. És ha ennek az az ára, hogy valaki olyan jót kapunk a szerepre, mint Murphy, akkor talán ez a megfelelő ár.

Forrás: Happy Sad Confused Podcast/Vulture

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu