Vajon a Meg 2: Az árok képes lesz megismételni az első rész pénzügyi sikerét?

MOZI HÍREK – Még 2018-ban a Warner Bros. hatalmas, kissé váratlan sikert aratott az első filmmel, a Meg 2 pedig már itt a láthatáron…

 

 

Steve Alten azonos című könyvének adaptációja, amelyben Jason Statham egy kihaltnak hitt megalodon ellen veszi fel a harcot, nagy közönségsikernek bizonyult. 530 millió dollárt hozott a globális jegypénztáraknál. Most, öt évvel és egy teljes világjárvánnyal később Statham visszatér a folytatásban, a „Meg 2: Az árok” című filmben. Mindezt ismét egy késő nyári álomsiker reményében. Ezúttal azonban úgy tűnik, a konkurencia nagyobb gondot fog jelenteni.

A Box Office Pro jelenlegi becslései szerint Ben Wheatley rendező nagy cápa-folytatása 22 és 27 millió dollár közötti bevételt hozhat a nyitóhétvégén.

Ez enyhén szólva nem éppen az, amit egy stúdió egy nagy kasszasikerrel szeretne látni. A költségvetést még nem hozták nyilvánosságra. Ám az első rész 130 millió dollárba került a marketing előtt. Biztos, hogy az „Árok” sem olcsóbb, hiszen több cápát és még néhány dinoszauruszt is tartalmaz, egyéb drága CGI-izgalmak mellett. De Wheatley dicséretére legyen mondva, hogy igyekezett a költségvetés minden fillérjét a vásznon látni.

Az eredeti „Meg” vezette a listákat, és 45,4 millió dollárral nyitott, szintén augusztus elején. A verseny azonban kevésbé volt éles. A „Slender Man” és a „BlacKkKlansman” is azon a hétvégén nyitott. Soha nem versenyeztek volna a csúcsért. A legnagyobb konkurencia a „Mission: Impossible – Fallout”, amely már a harmadik hétvégéjét töltötte. 2023-ban a „Meg 2” közvetlenül a családbarát „Tini Nindzsa Teknőcök: Mutáns káosz” ellen fog indulni ellen, amely a két film közül a nagyobb nyitófilmnek ígérkezik. Mindeközben a „Barbie” és az „Oppenheimer” még mindig nagy pénzt fog hozni, mivel a Barbenheimer-őrület nem mutatja a lassulás jeleit.

 

Akár bukhat is a Meg 2?!

 

A WB még az előrejelzések felső határán is 40%-os csökkenéssel számolhat a nyitóhétvégén az eredeti filmhez képest. A jó hír azonban az, hogy a „The Meg” sokkal jobban teljesített a tengerentúlon, mint Észak-Amerikában: a film 384,8 millió dollárt – vagyis 72,6%-ot – hozott a nemzetközi összbevételből.

Ebben benne volt a Kínából származó 153 millió dolláros bevétel, és ahogyan arra már láthattunk példákat, Hollywood a világjárvány után már nem számíthat Kínára.

Végül úgy tűnik, hogy ez a folytatás a körülmények áldozata lehet. Valószínűleg a stúdió nem várt volna öt évet, hogy a mozikba kerüljön, ha a Covid nem zárja le Hollywoodot egy év nagy részében. A film már nem friss a mozilátogatók fejében, Kínára már nem lehet számítani, és eléggé zsúfolt nyáron vagyunk túl, tele sikerekkel és melléfogásokkal. A verseny nagy, és ennek a nagy költségvetésű cápás filmnek nagy segítségre lesz szüksége a mozilátogatók részéről világszerte ahhoz, hogy elődjéhez hasonlóan sikeres legyen.

A Meg 2: Az árok című film 2023. augusztus 4-én kerül a mozikba.

Forrás: Box Office Pro

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu